Hastikozlular Gala ve İftarda buluştu

Of Aşağı Kışlacık (Hastioz) Köyü Derneği ve Muhtarlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen iftar yemeği ve “Bir Zamanlar Hastikoz” filminin Galası, Hastikozluları iftar sofrasında buluşturdu.

Hastikozlular Gala ve İftarda buluştu

Of Aşağı Kışlacık (Hastioz) Köyü Derneği ve Mahalle Muhtarlığının birlikte düzenledikleri Büyük Hastikoz İftarı ramazanın son akşamı Of Gün Batimi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Sunuculuğunu Hastikozlu Eğitimci-Yazar İzzet Keleş’in yaptığı program Of Çarşıbaşı Camii İmam Hatibi İsmail Küçükakyüz’ün Kuranı Kerim tilaveti ve Emekli Vaiz Hüseyin Güven Hocanın iftar duasıyla başladı.

 

İftar yemeğinin ardından programla ilgili konuşmalar yapılırken, program; yapımcılığını, senaristliğini, yönetmenliğini ve oyunculuğunu köylülerin yaptığı “Hastikoz’da Bir Zamanlar” filminin galası ile sona erdi.

 

Üsküdar Parkı yenileniyor

Yemekte konuşan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı ve Of Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Başkanı Abdullah Ayaz;” Of Belediye Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler doğrultusunda daha önce Eski Üsküdar Belediye Başkanı Oflu hemşerimiz rahmetli Mehmet Çakır’ın yaptırmış olduğu Of Devlet Hastanesi arkasındaki Üsküdar Parkını sökerek yerine modern kent parkı yapacağız. Daha önceleri köyümüzde ve çevresinde bazı camilerimizin dış cephe çalışmalarına destek verdik. Köyümüzde başlatılan ve Yol Yapım Heyeti tarafından   takip edilen yol genişletme ve beton çalışmalarına Hayrat yolu Yukarı Kışlacık arasındaki 3 km ana yol için gerekli betonun tamamını temin edip beton dökümüne başladık. Köyümüzün girişinde tehlike arz eden köprünün yapımı için yetkililerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine heyetimizin belirleyeceği köyümüzde bir yerde çocuk parkı yapacağımızın müjdesini veriyorum” ifadelerini kullandı.

 

Çalışmalar Bayramdan sonra devam edecek

Of Aşağı Kışlacık Köyü Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Ayaz ise yaptığı açıklamada; “27 yıldır STK çalışmalarımda ilk kez İlçeme  böyle maneviyati yüksek bir etkinlik yapmanın hazzını yaşıyorum. Bu çalışmaları yürüten komisyona ve davete icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Köyümüzün insanları devletimizle el ele vererek oluşturdukları enerjiyi sinerjiye dönüştürdük. Çalışmalara başta komisyon üyelerine arazisinden  fedakarlık yapan, el emeğiyle  destek verenlere, 400 metre küp betonla katkı sağlayan İhsan Ayaz’a 2000 metre küp betonla katkı yapan Abdullah Ayaz’a Of Belediyesine Trabzon Büyükşehir Belediyesine ayrı ayrı  teşekkür ediyorum. Çalışmalara Ramazan Bayramı sonrası 5 km ana yol çalışmasını tamamlandıktan sonra takribi 7 km köyümüzün içindeki ara yolları yaparak devam edeceğiz. Köyümüzün tarihi yapılarından olan ve çalışamaz halde bulunan değirmenimizin su kanalını yaparak çalışır duruma getireceğiz. Okulumuzu tadilattan geçirerek köyümüzün kültürel etkinliklerinde kullanmak istiyoruz. Okulumuzun bahçesinde halı saha ve çocuk parkı yapmayı planlıyoruz. Çay alım evinin önündeki doğal suya Osmanlı mimarine uygun çeşme yaparak tarihi taş köprümüzü restore ederek tekrardan köyümüze ve çevre insanların kültür hizmetine  kazandıracağız” diye konuştu.

 

Oflu Hocalar belgeseli yıl sonunda hazır

KTÜ İlahi Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, OFİMDER Başkanı Of Çarşıbaşı  Cami İmam Hatibi İsmail Küçükakyüz, Of Müftülüğü Vaizi Hüseyin Güven ve Fatih Müftüsü Vahap Kabucuoğlu’nun himayelerinde tamamlanmak üzere  4 bölümden oluşan Oflu Hocalar Belgeselini yıl sonuna kadar yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Ayaz, “İnşallah bu belgeselin galasını da hep beraber bu salonda yapacağız. Çok geniş kapsamlı Of Rus Savaşları Belgeseli 2018 yılında hazırlayacağız. İnşallah kurulma aşamasında olan (Of AKUT) Of Arama Kurtarma Derneğini İlçeme kazandıracağız” dedi.

 

Yeni STK meşalesini Of’tan yakıyorum

Ayaz, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ilgili yeni bir oluşum içinde olduklarını belirterek; “27 yıldır aralıksız içinde bulunduğum STK’lara yaklaşık bir buçuk yıl önce rahmetli kardeşinin  hastalığının yeniden nüksetmesi nedeniyle ara vermek zorunda kaldım. STK’lara Bayramdan sonra yeniden dönerek STK’larda kanaat önderlerimiz, STK’larda gelen deneyimli kişiler, tüm Trabzonlu meslek grupları, siyaset, iş adamlarının bünyesinde taşıyarak temsiliyeti üst düzeyde olacak başta; Trabzon, Karadeniz, Türkiye STK’larına uzun yıllar yön verecek STK’larını yeniden inşa etmek üzere harekete geçeceğiz. Takriben Kasım ayı içinde İstanbul’da tüm Trabzonlu değerlerimizle büyük Trabzon buluşmasını gerçekleştirerek vira bismillah diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Program “Hastikoz’da Bir Zamanlar” filminin gala gösterimiyle sona erdi. Yapımcılığını, senaristliğini, yönetmenliğini ve oyunculuğunu köylülerin yaptığı filmde köylüler, atalarının yaşadığı gerçek hikayeleri beyaz perdeye taşıdılar.

 

İftar ve Gala programına; Trabzon Bölge İdare Mahkeme Başkanı Kenan Ayaz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Haydar Bayrak, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi, AK Parti Of Kurucu İlçe Başkana Fazlı Capoğlu, Of Şoförler Odası Başkanı Şahmeran Er, Memur-Sen Of İlçe Başkanı Yüksel Yaşar, Bölge Sanatçısı Temel Reis, Of Muhtarlar Derneği Başkanı Tahir Bulut, Mahalle Muhtarları, Aşağı Kışlacık Mahallesi sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24