Gürpınarlı öğrencilerden Sosyal Bilimler ve Kanuni Evi ziyareti

Gürpınar Ortaokulu öğrencileri Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi, Kanuni Evi ve Zağanos Vadisini ziyaret ettiler.

Gürpınarlı öğrencilerden Sosyal Bilimler ve Kanuni Evi ziyareti

Gürpınar Ortaokulu öğrencileri eğitim hayatlarına yenilikler katmak, Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etmek için günübirlik Trabzon turu yaptılar.

 

Okulun 7. ve 8. Sınıf öğrencileri okul Müdürü Soner Kalkan ve öğretmenleriyle birlikte ilk önce 2016 yılında LYS TS 1-2 puan türünde Türkiye birincisi, LYS TM de edebiyat dalında Türkiye birincisi olan okulu Trabzon Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret etti.

 

Okul Müdürü Zekeriya Abanoz, misafirleriyle tek tek ilgilenerek okulun bölümlerini gezdirerek öğrencilere okul hakkında bilgi verdi. Müdür Abanoz ziyaretçilerini öğlen yemeğinde ağırlayarak ikramda bulundu.

 

Yemek sonrası Kanuni Evini ziyaret eden öğrenciler buradaki tarihi zenginlik ve güzellikten etkilenerek buradan mutlu ayrıldılar. Kanuni Evinden sonra öğrenciler Zağanos Vadisini gezerek Trabzon ziyaretlerini tamamlayarak sorunsuz bir şekilde evlerine döndüler.

 

Ziyaretin gerçek anlamda dolu ve doyurucu geçtiğini ifade eden Okul Müdürü Soner Kalkan; “Sosyal Bilimler Lisesi Müdürümüz Zekeriya Abanoz Bey bizleri çok güzel ağırladı. Öğrencilerimizle tek tek ilgilendi. Öğrencilerimiz de okulun başarılarından ve ortamından etkilendiler. Kendilerine misafirperverliklerinden dolayı şahsım ve öğrencilerim adına çok teşekkür ediyorum. Kanuni Evi ziyaretimizde öğrencilerimizin ilgileri ve geçmişe duydukları hayranlık eğitimimiz için son derece önemlidir. İçerik olarak da son derece zengin olan Kanuni Evi’nin işlevinin de önemli olduğunu düşünüyorum. Tarih bilincinin oluşturulmasında önemli etken olduğuna inanıyorum. Kanımca tüm öğrencilerimizin ziyaretleri sağlanırsa eğitim adına önemli milli şuur sağlanmış olur” diyerek düşüncelerini belirtti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24