Gürcü Öğrenciler Of’ta ağırlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Of’a gelen Gürcistan Acara Bölgesi 10’uncu devlet okulu öğrencileri Ulusoy Lisesi’nde ağırlandı.

Gürcü Öğrenciler Of’ta ağırlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Trabzon’a gelen Gürcistan Acara Bölgesi 10’uncu devlet okulu öğrencileri Trabzon’daki bayram kutlamalarına katıldılar. Şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezen konuk öğrenciler Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu da makamında ziyaret ettiler.

 

Gezinin son gününde Of’a uğrayan Gürcü misafirlere HMB Ulusoy MTA Lisesi Müdürü Hakan Berber  öğle yemeği ikram etti. Yemekten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Şube Müdürü Numan Turan da katılımıyla çay içilip bir süre sohbet edildi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kabahasanoğlu burada yaptığı kısa konuşmada, “Öncelikli olarak ilimize ve Of’umuza hoş geldiniz. Sizleri ağırlamaktan çok memnun olduk. Çünkü biz ilişkileri çok eskilere dayan iki komşu ülkeyiz. Bu ziyaretler de istikbal adına bu ilişkileri daha da geliştirecektir. Ülkemizin çocuklarıyla sizler ortak bayram kutlamasında oynadınız, eğlendiniz, geziler yaptınız. Burada güzel dostluklar edindiniz. İnanıyorum ki bu dostluklarınızı geleceğe taşıyacaksınız. Ülkenize ve ailelerinize ülkemizden sevgi ve selamlar gönderiyoruz. Yolunuz açık olsun” dedi.

 

Acara Bölgesi Eğitim Bakanlığı Bakanlık Temsilcisi Dolidze Tinatin, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte gerçekleştirilen ziyaret sonrası okulun önünde çekilen hatıra fotoğrafı sonrası ülkelerine dönmek için yola çıktılar. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24