Güneydoğu’dan Karadeniz'e kardeşlik köprüsü

Din Görevlileri Birliği Derneği tarafından organize edilen “Güneydoğu Anadolu bölgesinden Karadeniz'e Kardeşlik Köprüsü” adı altında 47 kişilik âlimler grubu Of’a geldi.

Güneydoğu’dan Karadeniz'e kardeşlik köprüsü

Trabzon ve Rize’de yayla ve bazı önemli yerleri gezecek olan 47 kişilik Alimler gurubu ilk programını Of ilçesinde Of Belediyesinin düzenlediği yemek ikramıyla yaptı.

 

Din Görevlileri Birliği Derneği Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım’ın öncülük ettiği programa Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aliresioğlu, Saadet Partisi Of İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu, AGD Of İlçe Başkanı Hasan İnan ve Saadet Partisi Of İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun misafirler onuruna verdiği yemekte, organizasyonu düzenleyen Din Görevlileri Birliği Derneği Genel Başkanı ve Çaykara Sultan Murat Yayla Cami Yaptırma Derneği Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, misafirlere hoşgeldiniz konuşması yaptı.

 

Yaptığı konuşmaya Of Belediye Başkanına teşekkür ederek başlayan Muhittin Hamdi Yıldırım, “6 ay önceki Diyarbakır ziyaretimizde Din-Bir-Der Diyarbakır Şube Başkanı ve Suffe Medresesi Başkanı Tayyip Elçi hocayla kararlaştırdığımız bu kardeşlik gezisi Kur'an-ı Kerim'de Rabbimizin "Ancak müminler kardeştir." Fermanına uygun olarak davetimize icabet edip geldikleri için Güneydoğulu âlimlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu gezilerin Din-Bir-Der tarafından çok daha sık bir şekilde yapılacağını söyleyen Yıldırım, “Bu gezilerle Güneydoğu bölgemizden Trabzon-Rize bölgemize çok sayıda öğrenci gelmesi için bölgemizde bulunan Kur'an kurslarındaki yetkili ve ilgili hocalarımızla misafir hocalarımızı bir araya getirmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Terörün panzehiri olarak bu gibi çalışmaları artıracağız.” diyerek misafirlere ve Belediye Başkan Yardımcısına teşekkür etti.

 

Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aliresioğlu ise yaptığı konuşmada, “Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Muhittin Hamdi Yıldırım Hocaya ve misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Aliresioğlu, “Of zaten Mardin’in Midyat ilçesiyle kardeş ilçedir. Onlar bize gelir, biz onlara gideriz. Güneydoğulu hocalarımızı Of'umuzda ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Gençliğimizi manevi açıdan yetiştirmemiz şarttır. Bununla ilgili çok çalışmamız gerekiyor.” diyerek bu konuda hükümet olarak çok eksikliklerin olduğunu söyledi.

 

Programın son konuşmasını Diyarbakır Hocalar Heyeti Başkanı Tayyip Elçi yaptı. Bu programı düzenlediği için Muhittin Yıldırım hocaya teşekkür ederek sözlerine başlayan Elçi, “Bin yıllık kardeşliğimizi hiçbir güç bozamayacaktır. İşte biz âlimler olarak bunu önlemek ve aramızdaki kardeşliği tesis edip pekiştirmekle görevliyiz.” diyerek kendilerini ilçede ağırlayan OF AGD Yönetimine ve Of Belediyesine teşekkür etti. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24