Gençlik ve Spor Bayramı Of’ta 2 Şampiyonla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99. Yıl dönümü Of’ta iki Türkiye Şampiyonunun katıldığı törenle Gençlik Merkezi Spor Salonunda kutlandı.

Gençlik ve Spor Bayramı Of’ta 2 Şampiyonla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99. yıldönümü Of’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

ÇELENK SUNMA ALİ YEŞİLYURT İHO’DA

Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen çelenk sunma töreninde Of Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi İlçe Spor Müdürü Özcan Demirel tarafından Atatürk büstüne sunuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla çelenk sunma töreni sona erdi.

 

Günün ikinci programı İlçe Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Of Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özcan Demirel yaptı

 

VAZGEÇİLMEZ GÜÇ KAYNAĞIMIZ MİLLETTİR

Demirel konuşmasında; “19 Mayıs 1919 tarihi Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kadın, erkek ve hatta çocuklardan Türk Ordusunu yeniden oluşturduğu ve ana ile oğlun, dede ile torunun aynı amaçla orduda omuz omuza nasıl savaş verdiğinin ve nasıl tüm dünyaya örnek olduğunun tarihidir.  Bu şekilde çarenin ancak birlikte beraberlikte olduğu tescillenmiştir. Bizim vazgeçilmez güç kaynağımız millettir. Bunun için hepimize ama en çok da gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Sevgili gençler, sevginin, barışın, hoşgörünün hakim olduğu bir dünyayı kurmak ve yaşatmak sizlerin ellerindedir” ifadelerini kullandı.

 

Programda öğrenciler tarafından şiirler ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okunurken Of Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından da gençliğin Ata’ya cevabı okundu.

 

Of Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Karate ve Basketbol takımlarının gösterileri ile devam eden program bilek güreşi müsabakaları ile sona erdi.

 

İKİ ŞAMPİYONA ÖDÜL

Programın sonunda boksta 70 kg da Türkiye birincisi olan Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Lisesi öğrencisi Furkan Hamza Bilgin ve Antalya’da düzenlenen Büyük Erkekler Klasik Vücut Geliştirme Türkiye Şampiyonasında birinci olan Cüneyt Şişman Başkan Sarıalioğlu ve Kaymakam Fırat tarafından ödüllendirildi.

 

Törende konuşan Başkan Sarıalioğlu; “Türkiye böyle başarılı gençlerle ilelebet payidar kalacaktır. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Tevafuk etti 19 Mayıs’ı ramazanın içerisinde kutluyoruz. İnşallah başladığımız gibi sağlıklı huzurlu bir şekilde bayrama da ulaşırız” ifadelerine yer verdi.

 

Of’tan iki Türkiye Şampiyonu çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Fırat; “Bugün iki Türkiye şampiyonumuz aramızda. Onları bu büyük başarıları nedeniyle kutluyorum. Oflu gençlerin spor yetenekleri takdire şayan. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve başarıların artarak devamını diliyorum” diye konuştu.

 

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24