Erdoğan ve Bayraktar Trabzon Mitinginde buluştu

Ak Parti’nin Trabzon Mitingine katılan Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Erdoğan ile aynı kürsüde buluştu.

Erdoğan ve Bayraktar Trabzon Mitinginde buluştu

30 Mart’ta yapılacak Yerel Seçim mitinglerini sürdüren Başbakan Erdoğan, Trabzon mitinginde halka hitap etti.


ALİ ŞÜKRÜ BEY İLE SÖZLERİNE BAŞLADI
"Ali Şükrü bey Osmanlı’nın kahraman subayı olduğu kadar ilk meclisin en yürekli vekillerindedi. Her türlü haksızlığa karşı çıkıyordu. Geri adım atmaya asla tahammülü yoktu. Meclis kürsüsüne çıkıyor kalbinde olan neyse onu söylüyordu. 

 

Bu kahraman Trabzonluyu 1 gece tam 91 yıl önce 27 Mart gecesi alçakça şehit ettiler. Ali Şükrü beyin katledilmesinin önemli bir manası var. Katiller Ali Şükrü beye suikast düzenlerken mecliste ki her vekile korku salıyor, “Sonunuz Ali Şükrü bey gibi olur” diyordu. 

Trabzonlu Ali Şükrü beyin akıbeti tehdit gibi sallandı. Menderes bu korkuya sinmedi. Cesaretle ortaya çıktı. Milletin sevgisini ortaya koydu. Menderes’i milletinden koparmak istediler. Aldılar Yassı Adaya götürdüler. İmralı’da iki bakanı ile birlikte idam ettiler. Onlar şehit oldular. Orada da bir mesaj var. Bakanlara, başbakanlara mesaj veriyorlardı. Eğer bizim istediklerimizi yapmazsanız, sizin de sonunuz Menderes gibi olur.  Siyasete ve bu noktada hükümetlere korku salıyorlardı. Merhum Trabzonlu Ali Şükrü beye, Merhum Başbakanımız Menderes’e yapılmak istenen neyse bugün bize de yapılmak istenen aynı."

 

"TRABZONLU KARDEŞLERİM SANDIKTA VURSUN"
"Bunların her yeri terörle ortaklaşa yürüyor. Ya sen nasıl olurda benim bir vatandaşıma yumruk sallarsın. Ya bunlar da edep yok. Bunlarda adap yok. Ben diyorum ki gerçek yumruğu benim hemşerilerim Trabzonlu kardeşlerim sandıkta bunlara vursun. 

İstanbul vuracak, ama Trabzon bir başka vursun. İnşallah Karadeniz’in dalgaları bunları bu defa çok daha farklı bir şekilde vursun. Kardeşlerim statüko istikametinde değil milletin istikametinde yürüdüğümüz için bize saldırıyorlar. Sermayenin çıkarı için değil, milletin vatanın bayrağımızın Türkiye’nin çıkarı için çalıştığımızdan bize yükleniyorlar.  Kılıçdaroğlu, bize helal haramdan bahsediyor. Ne anlarsın helal haramdan. SSK’nın müdürüyken helali haramı bize gösterdin. Soydun soğana çevirdin. O dönem hastanelerde çektiğimiz çileleri biliyorsunuz değil mi?. Gençler bunu bilmez. Biz o çileyi çok çektik. İlaç eksik. Orada ki eczaneye soruyorsun, gidin dışardan alın diyor. Şu olmadı bu olmadı. Bizi dışarı sevk ediyorlardı.  Şimdi istediğin hastanye gidiyorsun. İstediğin eczaneden ilacı alıyorsun. Biz sizi Allah için seviyoruz. Onun için de biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim farkımız bu. "

"NAMAZIMDAN ABDESTİMİDEN ŞÜPHEM YOK"

"Prensilvanya, CHP ve MHP’yi kiraladı. BDP’yi de kiraladı. Bir kısım medyayı da kiraladı. Onlarla birlikte bazı işveren çevrelerini de şantajlarla emir komutası altına aldı. Şimdi bizi yıpratmak için gayret içindeler. Fakat bak, “Benim abdestimden, namazımdan şüphem yok” sen abdestinden şüplesi olanlarla uğraş. Bizimle uğraşamazsın. Sen şuan ülkenin mili güvenliğini tehdit eden çalışmalar içindesin. Başbakanı, Cumhurbaşkanını, meclis bakanlarını dinleyemezsin. Hiçbir hakim bununla ilgili karar veremez. Ama bunlar casusluk örgütü olduğu için bizi dinlemeye varıncaya kadar bu yollara başvurdular. Adeta ülkeyi yönetenlerin haremine giriyorlar. Bunu bir tehdit unsuru olarak görüyorlar. Elinizden ne yaparsanız yapın ininize gireceğiz ininize. Bu ülkeyi sokakta bulmadık. Gereği neyse onun hesabını soracağız."

"ALİ ŞÜKRÜ BEY BİZE AYRI GÜC VERECEK"
"Biz Ali Şükrü bey gibi dik duracağız. Karşımda Esmaları görüyorum. Bu kürsü Menderes’in kürsüsü. Ben de size Menderes’in hitap ettiği kürsünün yanından hitap ediyorum. Menderes’in, Ali Şükrü beyin verdikleri mücadele anlamında bize ayrı güç verecek. Ben hemşerilerime güveniyorum. Ben size inanıyorum. Siz 30 Mart’ta CHP’ye bu MHP’ye, Prensilvanya’ya en güzel dersi vereceksiniz. Milletin zaferini emanet bırakacağız. Bunların tuzaklarına karşı bunların bilmediği bir şey var. Milletimin de tuzağı var. Ama hepsinden öte rabbimin tuzağı var. Bu mücadeleden vazgeçer boyun eğersek, millete bizim istikametimizde yürüyeceksiniz, izim çıkarımız için çalışacaksınız, Türkiye’nin değil, belli bir zümrenin belli iş verenlerin kazancı için çalışacaksınız derler. Zaferle çıkmazsak, bu istiklal mücadelesini kazanmazsak, geleceğin hükümetlerine ‘Sonun Ali Şükrü bey, sonun Turgut Özal, Sonun Demokrat Parti gibi sonun AK Parti gibi olur” diyecekler. Biz bu gelecekte hükümetlere yapılmasın diye dik duruyoruz."

"ÇETELERLE MÜCADELE ETTİK"
"Biz bizden sonra kilere korkuyu miras olarak bırakmak istemiyoruz. Şantajı miras olarak bırakmak istemiyoruz. Bizden sonrakilerin kasetler, şantaj, montajlarla tehdit edilmesini istemiyoruz. Gelecek nesillerin vesayet altında kalmasını istemiyoruz. Çetelerle biz mücadele ettik. Çetelerle mücadele edilerek bu ülkede zaman kaybedilmesin istemiyoruz. Biz oyumuzu, küfreden, hakaret eden, yalan söyleyen, iftira atanlara mı yoksa bu milletin hizmetkarlarına mı vereceğiz?"

 

"TÜRKİYE'Yİ YA KASETLER YÖNETECEK YA DA..."
"Bunlarda yalan çok. Bazı yerlerde bizim müşahitlerimiz var ya onları arıyorlar. Bunlar sahtekar. AK Parti’nin genel merkezinde arıyoruz diyorlar. ‘Sizin sandıklarınız değişti, siz şuradasınız buradasınız’ diye yalan yanlış söylüyorlar Şeytanın aklına gelmeyen bunların aklına geliyor. Bunlar müfteri. Türkiye’yi ya kasetler yönetecek, tehditler şantajlar montajlar yönetecek. Ya da Türkiye’yi siz yöneteceksiniz. Gelecekte Türkiye’yi ya şantaja boyun eğen, Pensilvanya iradelerini kiralayan CHP, MHP gibi partiler yönetecek. Ya da AK Parti yönetecek Ya vesayet ya siyaset. Vesayet bir kez daha kaybedecek, inşallah Siyaset kazanacak."


"GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKACAĞIM EĞER..."

"Ey Kılıçdaroğlu, Bahçeli dürüst müsün, samimisin. Dürüst ve samimiysen önde olmak için yapılır, birinci olmak için yapılır. Arkada nal toplamak için yapılmaz. Tayyip Erdoğan olarak bu seçimde 1. Parti olarak çıkmazsak, en Genel Başkanlığı bırakacağım diyorum. Kılıçdaroğlu, sen birinci parti olmazsan Genel Başkanlığı bırakmaya var mısın? Bırakamazsın. Utanmadan sıkılmadan Kılıçdaroğlu, hırsızdan başbakan olmaz. E doğru. Tek doğru lafın o. 5 senedir CHP’nin başındasın. Başbakan olamıyorsun. SSK’da neler yaptığını biliyor bu millet. CHP anayasa mahkemesince bile, bu milletin hazinesini dolandırdıkları için trilyonlarca lira ödeme yapmaya mahkum edildi. CHP bu… Trabzon öyle bir haykır ki, bütün Karadeniz, Türkiye seni duysun. "


"TRABZON FATİH SULTAN’A EMANET EĞİLMEZ"

"Fatih Sultan Mehmet’in emanetine, Ali Şükrü beyin hatırasına, Başbakanına sahip çıkıyor musun Trabzon? 30 Mart’ta mührü AK Parti’nin sütununda ampulün altında ki dairenin içine basıyor musun Trabzon… Bu millet eğilmez."

 

"TRABZON'DA 11 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK"
"Tek vatan, 780 bin kilometrede tek vatan. Batıda ne varsa, doğuda,  kuzeyde ne varsa güneyde de o olacak. Hakkari’ye bizim orada milletvekilimiz yok. Ama oraya havalimanı, yollar, okullar yapacağız. Orası Türkiye Cumhuriyeti toprakları. Ayrım yok. 

Tek devlet. Devlet içinde devlet asla. Paralel devlet asla. Ne imiş Rabia, Tek millet, tek vatan, tek devlet. İnşallah bu yolda böyle yürüyeceğiz. 

 

Biz 12 yılda Trabzon’a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz. Toplam yatırım 11 katrilyon. Bizim yaptığımız yatırım. Trabzon bu yatırımları hak etti. Siz bizi sevdiniz biz sizi sevdik seviyoruz. Karadeniz sahil yolu biz geldiğimizde yüzde 35’teydi. Biz bitirdik. 

Okullarımızın çoğunu yeniledik. Fatih Projesi ile Trabzon Genel Liselerinde alt yapıyı kurduk, bin 397 etkileşimli tahtayı sınıflarımıza yerleştirdik. 

 

Bu ay sonuna kadar Türkiye genelinde 675 bin adet bilgisayarı dağıtacağız. KTÜ’yü büyüttük. Öğrencilerimiz biz gelmeden önce 45 lira burs alıyordu. Biz 300 liraya çıkardık. 200 lira da beslenme yardımı veriyorduk, 1’e 11 arttırdık. Harçları da kaldırdık. Biz buyuz."

 

"OF'A 100 YATAKLI HASTANE"
"Bu şehir hastanesinin maliyeti ne olacak biliyor musunuz? 301 trilyon. OF’a 100 yataklı devlet hastanesi. Bunu da yapacağız. Balıkçı barınaklarını görünüyorsunuz. Hem balıkçılara fayda sağlıyor hem de göze hitap ediyor. 175 hazırlayacağımız yat limanına oraya gelecek. Orada kendileri limana çekilecek. Trabzon yat limanı şuan da ihale aşamasında. Bu ihalelerle Trabzon bam başka olacak. 2008 yılında Trabzon’u doğalgaz ile buluşturduk. Artık kömür kül, böyle bir şey kaldı mı? Basıyorsun butona daire ısınıyor. Bugüne kadar bunların aklı nereyeydi. Doğalgaz yeni mi icat oldu. Bunlar ne çektirdiler. Artık bu oyun bozuluyor. "

 

"UEFA STANDARTLARINDA STAD"
"Trabzon’a stadyum sözümüz vardı. Geldik, Akyazı Stadının temelini attık. Tabi şuan da inşaat devam ediyor. 230 trilyona mal olacak. UEFA Standartlarında stat. Tesisten, antrenman salonlarına kadar ihtiyaç duyulacak her proje mevcut. Bu tesis stat değil bir kompleks…

Trabzon’umuzda bu büyüklükte tesisi inşa edecek yer bulmak zordu. Akyazı’da denizi doldurduk. Bu alanda da stadı yapıyoruz. İnşallah 2 yıl sonra Trabzon’un maçlarını burada dolduracağız. "


TRABZON'A YOL MÜJDESİ
"Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan Zigana Dağına Doğu Karadeniz’in Anadolu’ya açılacak kapısı olan bir tünel yapıyoruz. Zigana, Doğu Karadeniz limanlarını Anadolu ve İran’a bağlayan güzergahın en önemli geçidi. Bin 750 rakımda ki yolu bin 250 metreye indiriyoruz. Yakıttan, zamandan tasarruf sağlanacak. 10 kilometre kısalacak. Tünelin hizmete girmesi ile bu güzergah ticaret ve lojistik trafiğinin ana merkezi haline gelecek. Trabzon limanını önemi bu tünel sayesinde daha da artacak. Tünelin proje çalışması devam ediyor. Kanuni Bulvarının inşası devam ediyor. 

DEV STADYUM
"Tam 600 trilyonluk yatırım. Muhteşem ir proje. Bulvar Trabzon Akyazı Stadından başlıyor. Maçka yolunun 9. Kilometresinde son buluyor. 3 şehit geliş, 3 şehit gidişli. Yol. 4 tünel 12 köprülü kavşak. Yolun her iki tarafından da 5’e metrelik kaldırımlar var. Bu kaldırımların alt yapıları ihtiyaç duyulacak hizmet şeklinde hazırlandı. Kanuni Bulvarı 2015 sonunda bitiriyoruz.  Şehir Hastanesini söyledim. Başında da söyledim. Ne ihtiyacınız varsa burada gidereceksiniz. Okullarımızı arttıracağız. TOKİ Trabzon’da 6 bin konut yaptı."

 

"HAVALİMANI PİSTİNİ BÜYÜTECEĞİZ"
"Trabzon Havalimanına mevcut piste paralel bir pist inşa ederek pisti büyüteceğiz. 30 Mart seçimlerine büyükşehir belediyesi olarak giriyoruz. İnşalah 30 Mart akşamı u işin sahibi belli olacak. 31 Mart’tan artık Trabzon büyükşehir Belediye diyeceğiz. Trabzon İl Belediye Başkanımız Orhan Fevzi bey isimler maşallah güçlü. Gümrükçüoğlu’nu istiyorum ki size Büyükşehir Belediye Başkanı olarak takdim edeyim. Orhan Fevzi bey kardeşim artık sadece bu merkeze hizmet vermeyecek. Ta Hayrat ve Vakfıkebir’e kadar hizmet edecek. Yani dağ köyüymüş bilmem neymiş artık oralar Trabzon’un mahallesi. Hepsine hizmet götürecek. Bu onun görevi. Trabzon daha modern bir şehir haline geliyor. Bunu biz yaparız biz… Orhan Fevzi kardeşim tüm belediye başkanları ile beraber Trabzon’un modern yüzünün mimarı olacak."

TRABZON'DA HEDEF 19'DA 19
"18 ilçemiz var. Birde büyük şehir 19… Şimdi belediye başkanlarımız ve adaylarımız. Hep beraber şahit olacaksınız. Burada söz vereceğiz. 19’da 19 yapmaya var mıyız. Var mıyız. Şahit ol Trabzon… Şahit ol Trabzon… Kale içerden fethedilir unutmayın. Ağabeyler kapı kapı dolaşacağız tamam. Aman oy pusulalarının üzerinde yazık çizik sakın ha böyle bir yanlışlık yok. AK Parti’nin olduğu sütüne ya Allah bismillah deyip vuracağız."


 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
A.Y
A.Y - 10 yıl Önce

değerli hemşehrimler:hep şunu söylemezmiydik yine bunlarmı başkan olacak birbirimize çayevi kapılarında,cenaze namazlarının arka saflarında kahve köşelerinde, misafirlikde bunları konuşmazmıydık evet şimdi adamın biri çıktı ve bu statükotu değiştireceğinden hal diliyle bize anlatıyor ey oflular gelecekde torunlarınızın ofda belediye başkanı olmasını istiyorsanız bu seçimde bu statükoyu değiştrme ,yenme zamanı bu bu statükonun bir parçası olacaksanız Allah ve kullara karşı vebalınız büyüktür

kağan
kağan - 10 yıl Önce

hangi yüzle yanına gitti ve o kadar insanın karşısına çıktı.. pes doğrusu...

OFMU ACABA.
OFMU ACABA. - 10 yıl Önce

HEMŞERİMİZ BAYRAKTARA DA BU YAKIŞIRDI NOKSANLIKLAR TAMAMLANDI HERKES AKLANDI HAYDİ İLERİ DURMAK YOK İLERİ...............

40.
40. - 10 yıl Önce

VAATLER SEÇİM ZAMANINDA SÖYLENİYOR NE YAZIK Kİ SEÇİM BİTİNCE HER ŞEY BİTİYOR DEĞİLMİ ACABA.BİR ŞEY DE UZUN UZUN ANLATILIRSA SONUÇ SIFIR BAYRAKTARIN YAPTIĞI GİBİ CİZDİM AMA OYNAMIYORUM DEĞİLMİ.DAYANAMADI YEMELERE HEMEN GERİ DÖNDÜ.

a.y
a.y - 10 yıl Önce

değerli hemşehrilerim seçime saatler kaldı elinizi vicdanınıza koyun ve 130 yıllık statükonun bitmesine yardımcı olun yoksa yıllarca bu statüko devam edecek buna ortak olmayın partiye ve adayın soy ismine bakmadan geleceğimiz ofun geleceği için bu seçimde of için mhp ye oy verin yoksa bu günaha ortak olacaksınız

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24