Dünya ve Ülke için derdi olan gazetecilerin sayısı artmalı

Of Medya Derneği Başkanı İzzet Keleş, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında “Gazeteci; baskı ve tehditlere aldırış etmeden yaşadığı toplumun sesi olmalıdır” dedi.

Dünya ve Ülke için derdi olan gazetecilerin sayısı artmalı

Of Medya Derneği Başkanı İzzet Keleş 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

İşte Keleş’in mesajı;

Son yıllarda dünyada meydana gelen hak ve özgürlük ihlalleri nedeniyle insan onur ve haysiyetinde onulmaz yaralara sebebiyet vermektedir. Böyle zor bir ortamda hak, adalet, özgürlük ve demokrasi arayışına ihtiyaç daha da artmaktadır. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi din, dil, ırktan, renkten olursa olsun hakkın ve adaletin tesisini sağlamak elinde imkânı olan herkesin insanlık görevi olmalıdır. Bu minval üzerine; gecesini, gündüzünü, maddi ve manevi imkanlarını insanlığın evrensel değerlerini özgürce gerçekleştirmede gazetecilere büyük görevler düşmektedir. Bugün dünyanın her tarafında savaş ve çatışmalar yaşanmaktadır. Bu savaşlarda zor şartlar altında adeta birer “Özgürlük Savaşçısı” gibi çalışan ve hayatlarını kaybeden gazeteciler var. Onlar ve onlar gibi mücadele eden gazeteciler her türlü alkış ve takdiri hak ediyorlar. Onlar sayesinde dünya büyük zulüm ve trajedilerden haberdar oluyor. Tüm bu zor şartlara rağmen çalışmaktan geri durmayan gazeteciler sayesinde daha büyük zulümler engellenmiş oluyor.

 

Gazeteci; baskı ve tehditlere aldırış etmeden yaşadığı toplumun sesi olmalıdır. Kör ideolojilerden uzak, siyasi beklentilerle zihnini ve kalemini kiraya vermemiş, haklının yanında yer almalıdır gazeteci. Ne gelenin keyfi için kalkıp geçmişe sövmeli ne de daha çok beğeni alsın diye birlerine yaranmaya çalışmalı gazeteci. İnsanlık için; daha çok hak ve adalet, daha çok refah, daha çok zenginlik ve demokrasinin tesisi için kalemini konuşturmalı gazeteci. Bunları yapamıyorsa bari zulme ortak olmamalı gazeteci. Daha güzel, mutlu, huzurlu, adaletli bir dünya ve ülke için derdi olan gazetecilerin sayısının artması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizde zor şartlarda gazetecilik yapan gazeteci meslektaşlarımızın“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutluyorum. Rabbim onlara sağlık, mutluluk ve hayırlı nice ömürler versin. Ahirete irtihal etmiş olan tüm gazeteci büyüklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24