DP Eski Genel Başkanı Oflu Soylu Ak Partili oldu

Demokrat Parti’nin Eski Genel Başkanı Oflu hemşerimiz Süleyman Soylu Ak Parti’ye katıldı.

DP Eski Genel Başkanı Oflu Soylu Ak Partili oldu

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile birlikte Ak Parti’ye davet edilen Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Oflu Hemşerimiz Süleyman Soylu da Kurtulmuş’un ardından Ak Parti’ye katıldı.

 

Ak Parti'nin genişletilmiş grup toplantısına katılan Soylu’ya rozetini Başbakan Erdoğan taktı.  

 

Ak Parti'ye katılan eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, ''Biz ve bizim gibi insanları, dışarıdan imrenerek seyrettiğimiz AK Parti'nin içerisine davet etti'' dedi.

 

Soylu, AK Parti Genişletilmiş Grup Toplantısı'nda, ''büyük hizmet kervanı'' olarak nitelediği AK Parti'de bulunmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade etti.

 

Nereye geldiği konusundaki düşüncelerini ve görüşlerini zihninde çok net bir şekilde tanımlayarak buraya geldiğini belirten Soylu, Türkiye'nin, 14 Mayıs 1950'de ''bu memleketin evlatlarını ak devrimle, beyaz devrimle iktidara getirdiği bir süreci başlattığını'' söyledi.

 

Türkiye'nin bu dönemde, refah ve huzura kavuştuğunu anlatan Soylu, şöyle konuştu:

''1960'da bu memleketin hizmet eden evlatlarına belki siyasetin tarihler boyunca beynimizde kıymık gibi kalmış o fotoğrafını yansıttı. 3 vatan evladını... Belki de pusuya yatmış, Başbakanımızın söylediği çetelerle işbirliği içerisindeki o vesayet sisteminin unsurları tarafından bizi korkutmak, Türkiye'de siyaset yapan insanları korkutmak için Türkiye'nin önüne acı bir fotoğraf koymuştu. Sonra millet tekrar toparlandı, ama musallat oldular Adalet Partisi'ne, ne zaman anladık bunu biliyor musunuz? Orada da güzel gönüllü insanlar vardı. Aynı Adnan Menderes'in güzel gönüllü ve hepinizin dedelerinizin, babalarınızın güzel gönüllü insanlar olduğu gibi... 28 Şubat'ta. 

 

Ne zaman ki o gün Adalet Partisi yöneticilerinin dönüp başörtülü kızlarını Arabistan'a göndersinler dediğinde ve 9. senfoniyi bu ülkenin çağdaşlaşma meselesi, mesaisi olarak gördüğünde biz uyandık, ama çok geçmişti. 28 Şubat bir milletin direnişidir. O milletin direnişi bugün 10 yıldır milletin de hak ettiği bu kadroların da hak ettiği bir hükümeti ve Türkiye'nin büyümesini, zenginleşmesini, özgürleşmesini ve yarınki hedefine varmasını gerçekleştirmiştir. Bir şiir okudu diye bu ülkenin bugün Başbakanlık yapan insanını hapse koyan zihniyet, bugün milletin gönlünde değildir, ama o kadrolar milletle beraber ve milletin gönlündedir.''

 

-''Tam anlamıyla evime geldim''-

 

Soylu, 1950-60 yıllarının Türkiye'nin önemli bir sıçrama dönemi olduğunu, ancak darbenin Türkiye'nin bu sıçrama döneminin ikinci hamlesinin gerçekleşmesini engellediğini söyledi. 

Darbelerin, bugün Türkiye'nin daha iyi bir konumda olmasını önüne geçtiğini ifade eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ben niçin buradayım? 1998'den sonra Türkiye'de iktidara gelen AK Parti son 10 yılda Türkiye'de hem demokratik sıçramayı, hem de ekonomik sıçramayı gerçekleştirmiştir. Şimdi millet AK Parti'den 60'ta beklediğini, 70'lerden sonra tekrar beklediğini, rahmetli Özal'ın 89'dan sonra beklediğini, AK Parti'nin bu güzel kadrolarından, yaklaşık 10 yıldır bir büyük mimariyle ve bir büyük şaheserle Türkiye'yi iyi bir noktaya getiren bu AK Parti'den bu ikinci sıçramayı hem de geliştirerek, hem de tekrar o 10 yıldaki büyük heyecanıyla, ufkuyla, vizyonuyla bir şekilde ortaya koymayı beklemektedir. Geleceği yürüten bir AK Parti. 

 

Ben şöyle görüyorum. Sayın Başbakanım beni bağışlasın. Türkiye, artık bir daha merkez sağ siyasi partilerin olduğu bir ülke olmayacak. Türkiye normalleşti ve Allah nasip ederse 100 yıl sonra da 150, 200 yıl sonra da 'darbe sonrası yeni siyaset bekleyenleredir bu sözüm. Türkiye'yi kaotik dönemlere döndürüp yeniden siyaset bekleyenleredir'. Türkiye, 100, 150 yıl sonra da böyle bir toplantıda bu toplantıyı açan insanlar 200 yıl sonra diyecekler ki 'Kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kurucu insanlarımız'. Evet normal, normalleşmiş, yarına ait, kendini ifade etmiş bir AK Parti'nin içine gelmekten ve tam anlamıyla söylüyorum. Esas nereye geldim? Evime geldim.''

 

-''Bu ülkenin savrulan çocuklarını davet etti''-

 

Başbakan Erdoğan'a teşekkür eden Soylu, şunları söyledi:

''Başta bu ülkenin savrulan çocuklarını, sağda solda bulunan evlatlarını 'hayır, gelin bu hizmet kervanında, samimi, sadakat içinde bu ülkenin, bu milletin merkezinin siyasetini, bu milletin siyasetini güçlendirmek için eğer elinizde bir tuğla varsa tuğlayı, eğer okyanusta zerreyseniz ki ben okyanusta zerre olduğumu da düşünmüyorum, onu buraya gelin sağda solda heba edeceğinize bu büyük otağın, bu hizmet otağının, bu asalet otağının ve bu demokrasi, hürriyet, özgürlük ve zenginlik otağının içerisine koyun' dedi. 

 

Kendisine minnettarım, Sayın Başbakanımıza, Allah ondan razı olsun. Biz ve bizim gibi insanları dışarıdan imrenerek seyrettiğimiz AK Parti'nin içerisine davet etti.''

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmaların ardından Süleyman Soylu'ya parti rozetini taktı.

Haber: AA

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
ofli
ofli - 12 yıl Önce

olacağı buydu soylu yapılacak en güzel şeyi yaptı.tebrikler.

seyfullah
seyfullah - 12 yıl Önce

10 yıl sonramı ak partinin doğru olduğunu anladı.çok enteresan çokkk.

bafralılar.
bafralılar. - 12 yıl Önce

değerli genel başkan senin ve demokrat partinin yanındaydıık ama sen bizi gözü yaşlı bıraktın.yinede devlete ve millete aynı zamanda ailenize hayırlı ve uğurlu olsun.

DURSUN VARANK
DURSUN VARANK - 12 yıl Önce

SOYLUNUN BAYAĞI EVİ VARMIŞ

ismail  soylu
ismail soylu - 12 yıl Önce

nerde daha once konustuklarımız acaba ne degisti para agır bastı herhalde

mustafa karaismail
mustafa karaismail - 12 yıl Önce

Sayin Soyluyu KTU DEKI OGRENCILIK YILLARINDAN KISMEN TANIYORUM.ORTAK ARKADASLARIMIZ VAR.DAHA SONRAKI YILLARDA DEMOKRAT PARTI SERUVENINI ILGIYLE TAKIP ETTIM.SOYLU DEMIRELVARI BIR USLUPLA SIYASET SOYLEM VE TUTUMLARI GOSTERDI KANIMCA...USTASI BENCE TURKIYENIN BASINA BELA HATTA BU ULKENIN EN BUYUK TALIHSIZLIGI OLSA DA KENDISI TERTEMIZ BIR ANADOLU OFLU DELIKANLISIDIR.HAKKINDA HAYIRLI OLSUN DIYORUM.POLITIKADA BUNCA YIL EMEK VERIP TE ORTADA KALMASINA UZULUYORDUM.BU ANLAMDA MEMNUN OLDUM.

emin berberoğlu
emin berberoğlu - 12 yıl Önce

sayın soylu size ınanarak şerefle oy verdik bütün konuşmalarınızı basından televizyondan bizzat mitinglerde takip ettim çok güzel konuşuyordunuz ve ak partiyi yerden yere vuruyor beyaz yürüyüşe çıkmıştınız beyazşun sonu ak partiye çıktı hasta halimle bile size oy toplamaya çalışıyordum verdiğim oyumu geri alıyorum eğer parti anlamında siyası anlamda hakkım varsa size haram olsun tarih ak parti ve türk siyaseti içinde konuşmalarınızı yazdı açın youtube veya bilgiyari dinleyin soyluyu nerden nereye

eyüp daniş
eyüp daniş - 12 yıl Önce

ben oyumu akparti kurulduğundan beri akpartiye veriyordum ama baktım bunların kendinden başkalarına faydası yok zam yapıyorlar adı düzeltme oldu millete 700tl yi reva görüyorlar mecliste çalışan çaycı bile 3000 4000tl maaş alıyor bumu adalet sende bunlara katıldın helal olsun dahada oy yok


SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24