Danışman Öğretmenlere Seminer

Of’ta Aday Öğretmen olarak görev yapmakta olan öğretmenlere Danışman Öğretmen olarak eğitim veren öğretmenlere seminer verildi.

Danışman Öğretmenlere Seminer

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan uygulamayla ile Şubat ayında Aday Öğretmen olarak atanan öğretmenler, atandığı okullara gitmeden 6 ay süreliğine istedikleri okulları tercih ederek uzman öğretmenler eşliğinde adaylık eğitimi alıyor.

 

Aday Öğretmenlik için Of ve civar ilçeleri tercih eden öğretmenlere eğitim veren Danışman Öğretmenlere Of İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından seminer verildi.

 

Seminere; Yomra, Arsin; Araklı, Sürmene ve Of ilçelerinden gönüllü olan Danışman Öğretmenler katıldı. İki gün süren seminerde ilk gün Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hikmet Gün, ikinci gün Murat Odacı ve Gökçen Kuvvet seminer verdi.

 

Seminere katılan Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Danışman Öğretmenlere bir konuşma yaptı. Kabahasanoğlu konuşmasında;” Değerli öğretmen arkadaşlar, bakanlığımızın başlatmış olduğu bu uygulama ile sizler önemli bir işlev üstlenmiş oluyorsunuz. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sizler çok önemli vazife göreceksiniz. Ülkemizin yarınlarını yetiştirecek öğretmenlere tecrübelerinizi aktarmanız çok önemlidir. Maalesef üzülerek söylemek gerekir ki kahramanlar da vatan hainleri de bu ülkenin okullarında yetişiyor. Onun için milli birlik ve beraberliğimiz adına vatanına, milletine bağlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş görev bilinciyle hareket eden öğretmenlere ihtiyacımız var. Bugün göreve başlayan bir öğretmen ortalama 40 yıl öğretmenlik yaparak bu ülkenin geleceği olan nesilleri yetiştirecek. Görüşü, anlayışı, sendikası, partisi ne olursa olsun ülkemizi aydınlık geleceğe hazırlayacak öğretmenlere yol göstermeniz önem arz ediyor. Yapacağınız bu toplantınızın başarılı geçmesini diliyor, hepinize esenlik diliyorum.” dedi.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24