CUMDER'in kongresinde Yaşar Çakır başkanlığa seçildi

Kısa adı Cumder olan Of Cumapazarı Beldesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin olağan Genel Kurulu’nda Yaşar Başkanlığında yeni yönetim kurulu belirlendi.

CUMDER'in kongresinde Yaşar Çakır başkanlığa seçildi

Merkezi İstanbul Güngören İlkyuva Caddesinde bulunan Of Cumapazarlılar Derneğinin  5.Olağan kurulu hafta sonu yapıldı.

 

6 Ocak 2013 Pazar günü yapılan genel kurul, kahvaltı ile başladı. Kahvaltının ardından divan oluşumundan sonra söz alan Dernek Başkanı Olgun Saral yaptığı konuşmada, “ 8 yıl önce kurulan derneğimizin 02 Ocak 2009 ve 02 Ocak 2011 yıllarında yapılan Olağan Genel kurullarda yönetim yetkisini bizlere verdiniz. Ben ve arkadaşlarım sizlerden aldığımız yetki ile köyümüzü, derneğimizi, kültürümüzü yaşatmak için bu yola koyulduk. Sizlere hizmet edebilmek bizim en büyük mutluluğumuzdur. Bu yol, üyesi bulunduğumuz toplum için gönüllülük esasına dayalı bir hizmet ve bayrak yarışıdır. Bizler bu, 4 yıl içinde derneğimizin bayrağını en iyi yerlere taşımaya gayret ettik. Şimdi bu bayrağı yeni bir ekibe devretmenin gururunu yaşayacağız. Bizler bu görevi devretsek de bireyler olarak görev hiçbir zaman bitmeyecek. Bizlerden sonra gelecek olan yeni yönetimin her zaman yanında olacağız. Zaten her zaman olduğu gibi yeni seçilen 22 kişi ile dernek amacına ulaşamaz. Her üye kendini bir yönetici gibi görmeli. Bizler sizlerin verdiği destek olmasaydı hiçbir şey yapamazdık. Onun için hepimiz içimizdeki Cumapazarılı olma sevdası ile derneğimize sahip çıkalım. Beraber birlik içinde yeni umutlara ve aydınlık günlere ulaşalım. Derneğimizi kuran ve 8. yıla taşınmasında emeği geçmiş tüm yönetim kurulu başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, çalışma dönemlerimdeki yönetim kurulu arkadaşlarıma, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen dostlarımıza ve köylülerimize, derneğimiz hanımlar komisyonuna ve gençlik komisyonuna yaptığımız etkinliklerde her zaman yanımızda olan köyümüzün yetiştirdiği genç sanatçı kardeşlerime, faaliyetlerimize katkılarını sunan köylülerime ve bizlerin bu görevde başarılı olmak için bildiklerini bizimle paylaşan ve yanımızda olan büyüklerime teşekkür eder şükranlarımı sunarım.“dedi.

 

Yönetim ve denetim kurulu faaliyetlerinin ibrasının ardından yapılan seçimler sonucu oluşturulan yönetim kurulu yapmış olduğu görev taksiminde Cumapazarı Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına Yaşar Çakır oy birliği ile seçildi.

 

270 üyeden 140’ının hazır bulunduğu genel kurul sonrası yapılan seçimlerde Kadir Zengin, Abdullah Koç, Faruk Topçuoğlu, Talip Öztürk, Ömer Altunsoy, Yasemin Aydın, Murat Aydın, Hüseyin Asan, Paşa Koç ve Ahmet Sarıalioğlu yönetim kurulu asil üyeliğine seçildiler.

 

Dernek organları seçimleri ardından yönetim kurulu adına Yaşar Çakır bir konuşma yaptı. Çakır konuşmasında “Derneğimizin kurulduğu 2004 yılından bu yana gerek üye sıfatıyla ve gerekse bir Cumapazarlı olarak canla başla dernek yöneticisi arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalıştım. 2011 Yılı Ocak ayı itibari ile Olgun Saral başkanlığındaki yönetimde de beldemiz halkı adına güzel  hizmetlere imza attık. Olgun kardeşim derneğin kuruluşundan bu yana derneğin her kademesinde görev alarak bugünlere kadar derneğimizin aktif olmasında bir hayli emek sarf etmiştir. Ben bugüne tek derneğimizin kurulmasından bugüne kadar derneğimizin her kademesinde zerre kadar emeği geçen tüm arkadaşlarıma en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Umarım kendileri de bizleri bu zor görevde yalnız bırakmayacaklardır. Bu duygu ve düşünlerimle yeni yönetimin derneğimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, tüm Cumapazarlı hemşerilerimizi Cumapazarı Derneği çatısı altında birlik ve beraberliğe davet ediyoruz” dedi.

 

Yaşar  Çakır Kimdir?

1962 yılında Cumapazarı’nda doğan Çakır İlk ve orta tahsilini Cumapazarında, liseyi ise Trabzon’da okudu. 1983 yılında Vatani görevini yaptı. 1986 yılında Cumapazarı Belediyesi’nde çalışmaya başladı. Hizmetli kadrosunda başladığı görevinde Tahakkuk Memurluğu, zabıta, tahsildar, Yazı İşleri Müdürlüğü ve Evlendirme Memurluğu gibi belediyenin hemen hemen her kademesinde görev yaptı. Cumapazarı İlköğretim Okulu ve Of Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı görevlerinde bulundu. Basın Camiasında da hizmet veren Çakır, basın kartı sahibi olup, Anadolu Ajansı, Taka, Günebakış ve Of Havadis Gazetelerinde görev yaptı. 2010 yılında Kocaeli İli Körfez İlçe Belediyesi’ne geçiş yapan Çakır Zabıta Müdürlüğü Merkez İdare Amirliğinde görev yapmaktadır. 2011 yılında Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Çakır, 6 Ocak 2013 tarihinde yapılan 5.olağan kongrede başkanlığa seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Çakır, Gazetemizin Kocaeli Temsilciliğini de yürütmektedir.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN-EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ.
DURSUN SULUKAN-EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ. - 11 yıl Önce

DEĞERLİ MESAİ ARKADAŞIM GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLER SAĞLIK VE MUTLULUK DİLEKLERİMLE SEVGİLER SUNARIM.

Yaşar Çakır
Yaşar Çakır - 11 yıl Önce

Sayın Müdürüm, duyarlılığınız ve inceliğiniz için teşekkür ederim.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24