Cumder’den madde bağımlılığı semineri

Cumder tarafından düzenlenen seminerde Yeşilay Güngören Şube Yöneticisi Armağan Özçelik; sigara, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Cumder’den madde bağımlılığı semineri

Cumder Cumapazarı Derneği tarafından düzenlenen seminerde sigara, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı konularında katılımcılara bilgiler verildi.

 

Seminerde sigaranın başlama süreçleri, küçük yaşta sigara bağımlılığına yakalanan çocukların ailelerinin bu konuda çocuklarına ne şekilde davranmaları gerektiği konusunda bilgiler verildi.

 

Seminerde açılış konuşmasını yapan CUMDER Başkanı Yaşar Çakır, “Böyle bir semineri derneğimizde düzenlemekten onur duyuyoruz. İnşallah önümüzde süreçte Yeşilay ile daha çok ortak çalışmalar yapacağız” dedi.

 

Yeşilay Şube Başkanı Mehmet Yıldız ise, “Yeşilay, ülke genelinde birçok eğitim programına imza attı. Ülke genelinde 11 milyon öğrenciye eğitim verdik. Bu eğitimlerimizden birini bugün CUMDER’de veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Sigaranın etkileri üzerine konuşan Armağan Özçelik, sigara bağımlılığı döngüsü ve sigaranın vücuttaki etkileri üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Sigaranın ilerleyen süreçlerde vücut üzerinde ne tür sonuçlar oluşturduğu konularına değinen Özçelik; “Sigara akciğer kanseri ve koha hastalığına normalden 50 kat daha fazla arttırıyor. Sigarayı bırakmak isteyenler sabırlı olmalılar. Bu süreci istekli olarak sürdürmeleri gerekiyor. Sigarayı bırakan kişilerin ilerleyen aylarda ve yıllarda vücutlarında ve hayatlarında çok önemli değişiklikler olacak” dedi.

 

Teknoloji bağımlılığına da dikkat çeken Özçelik, Teknoloji günümüzün vazgeçilmez bir aracı olsa dahi tedbirli kullanılamadığında önemli sorunlara yol açtığını ifade ederek küçük yaşta teknoloji bağımlısı olan çocukların gelecekte yaşayacağı sorunlara değindi.

 

Haber-Foto: Sadullah Dervişoğlu

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24