Çömlekçi’de 89 bin m3 alanda örnek bir çalışma yapacağız

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Başkan Gümrükçüoğlu’nun çok önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade ederek, “Allah herkese Sayın Gümrükçüoğlu gibi hizmetler yapabilmeyi nasip eylesin” dedi.

Çömlekçi’de 89 bin m3 alanda örnek bir çalışma yapacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun çok önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade den Kurum, “Allah (c.c.) herkese Sayın Gümrükçüoğlu gibi hizmetler yapabilmeyi nasip eylesin” dedi.

 

Bakan Murat Kurum’un ziyaretlerinde şehirde yürütülen çalışmalar üzerine çok verimli istişareler gerçekleştirdiklerini ifade Başkan Gümrükçüoğlu, “Sayın Bakanımıza şehrimize olan katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz. Gün boyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın tarafından Trabzon’umuzda sürdürülen çalışmaları inceledik. Sayın Bakanımız şehrimize müjdeler verdiler” ifadelerini kullandı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Trabzon’da iki dönem çok önemli hizmetlere imza attığını söyledi. Kurum, “Sayın Başkanımız hem Trabzon için hem bölge için çok ciddi hizmetler gerçekleştirdi. Bu bölge için çok mücadeleler verdi. Bu bir bayrak yarışıdır, asıl olan vatandır, millettir. Allah (c.c.) herkese Başkan Gümrükçüoğlu gibi vatana millete hizmetlerde bulunmayı nasip eylesin” diye konuştu.

 

ÇÖMLEKÇİ’YE 2019’DA BAŞLAYACAĞIZ

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Trabzon'a yaptığı yatırımlara değinen Kurum, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Trabzon genelinde 4 milyar 624 milyon liralık yatırım yaptık. Devam eden yatırımlarımız da yaklaşık 510 milyon lira tutarında." dedi. Kurum, Çömlekçi Mahallesi'nde 89 bin metrekarelik alanda örnek bir kentsel dönüşüm çalışması yapmak istediklerini vurgulayarak, 2019'da başlayacak projeyi 2023 yılında tamamlamayı istediklerini, aynı zamanda Çömlekçi ile Meydan semti arasında yürüyen merdiven aksı oluşturarak bu alanları birbirine bağlayacaklarını ifade etti. Trabzon ile Vakfıkebir ve Akçaabat ilçelerinde yapılacak millet bahçelerine ilişkin de bilgi veren Kurum, böylelikle Trabzon'a 2019 yılında 3 millet bahçesi kazandıracaklarını söyledi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24