Çevreye duyarlı bir gelecek için buluştular

Of Ziraat Odası tarafından yürütülen “Çevreci Ruhunuz Çevrimiçi Olsun” projesi kapsamında okullarda “Uluslararası Karadeniz Günü” temalı resim yarışması düzenlendi.

Çevreye duyarlı bir gelecek için buluştular

Of Ziraat Odası tarafından yürütülen “Çevreci Ruhunuz Çevrimiçi Olsun” projesi kapsamında okullarda “Uluslararası Karadeniz Günü” temalı deniz kirliliğine dikkati çekmek ve projeyi daha geniş alanlarda duyurmak için okullarda resim yarışması düzenlendi.

Of Ziraat Odası Başkanlığının Avrupa Birliği Karadeniz Havzası 2. Proje Çağrısı kapsamında Köstence/ Romanya’da konuşlu ECOM (The Association for the Protection of Human being and the Environment for a Sustainable Development in the World) adlı STK liderliğinde Of Ziraat Odası ve Uluslararası Sosyal Araştırmalar ve Politik Araştırma Merkezi (Tiflis/ Gürcistan) ve Sinop Üniversitesi ortaklıklarında yürütülen “Çevreci Ruhunuz Çevrimiçi Olsun” (Leave your Environmentalist Spirit Online for the Black Sea Basin" number 1064 within the ENI CBC BSB 2014 program -2020 with the acronym "Spirit BSB online" ) adlı proje 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren uygulanmaktadır.

Söz konusu projede çevrenin korunmasına yönelik bilinç uyandırmak amacıyla 12 ile 17 yaş grubu arası öğrenciler için oyun tabanlı yeni bir eğitim modeli geliştirildi.

Eğitim modeli verilen eğitimler sonrası Of’ta; Of Fen Lisesi, Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ve HMB Ulusoy Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde başarı ile uygulandı.

Karadeniz ekosistemin korunması ve deniz kirliliğinin önüne geçilebilmesi amacı ile 1996 yılında ülkemizde Türkiye, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya, Romanya ve Gürcistan’ın katılımı ile Karadeniz Stratejik Eylem Planı imzalanmıştır. Bu kapsamda her yıl 31 Ekim tarihi “Uluslararası Karadeniz Günü” olarak taraf ülkelerce kutlanmaktadır.

Resim Yarışmasında birinci olan Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu 6/A Sınıfı öğrencisi Merve Kemhacıoğlu 500 TL, ikinci olan Miktat Sarıalioğlu Ortaokulu 6/ F sınıfından Çiçek Çetrez 300 TL, üçüncü olan Bölümlü Şehit İhsan Yıldız Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi İrem Mercan 250 TL, mansiyon alan Of Anadolu İmam Hatip Lisesi 11/A sınıfı öğrencisi Şeyma Kemhacıoğlu ise 200 TL ile ödüllendirildi.

Proje kapsamında öğrenci programının uygulandığı okul öğrencileri ile yemekli toplantı tertip edildi. Has Bahçe Cafe-Restaurant’da eğitim programının uygulandığı okul ve her okuldan 50’şer öğrencisi, eğitimi veren öğretmenleri ile okul idarecilerinin katılımıyla Covid 19 salgını önlem olarak her gün ayrı bir okul katılımı planlanarak “Genç Çevreci Uluslararası Karadeniz Günü Buluşma Programı” düzenlendi.

Proje Koordinatörü Fatma Sezen Katrancı projenin amacı ve yapılanların anlatıldığı bir slayt gösterimi yaptı. Ardından programa katılan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından verildi. Ödüllerin takdiminin ardından projeye yaptıkları katkılar nedeniyle Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na, Şube Müdürü Hasan Tekke’ye, Of İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özcan Demirel’e, Of Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Yaşar’a, Of Medya Derneği Başkanı İzzet Keleş’e plaket takdim edildi.

Programa Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürleri Hasan Tekke, Osman İşçi, Of İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özcan Demirel, Of Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Yaşar, Of Medya Derneği Başkanı İzzet Keleş, Of Ziraat Odası Meclis Başkanı Meclis Başkanı Hikmet Emre, Of Ziraat Odası Genel Sekreter Hakan Ulusoy, Proje Koordinatörü Fatma Sezen Katrancı, Proje Asistanı Yakup Bulut, Halkla ilişkiler Uzmanı Merve Akyüz, Proje Finans Müdürü Hülya Çuman Cicerali, Of Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Koç, Ferhan Ulusoy, Meclis Üyeleri Muhammet Kurt, İsmail Duran, Mustafa Tellioğlu, Mustafa Göktaş, Hurşut Demir, Kenan Zırıh, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24