Çevreci Projede eğitimler devam ediyor

“Karadeniz Havzası İçin Çevreci Ruhunuz Çevrimiçi Olsun” projesinin Of ayağını yürüten Of Ziraat Odası, proje tanıtım faaliyetlerini sürdürerek farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Çevreci Projede eğitimler devam ediyor

Of Ziraat Odası Başkanlığı, Sinop Universitesi Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tiflis Uluslararası Sosyal Araştırmalar ve Politik Araştırma Merkezi ve Romanya ECOM işbirliği ile başlatılan “Karadeniz Havzası İçin Çevreci Ruhunuz Çevrimiçi Olsun” (Leave your Environmentalist Spirit Online for the Black Sea Basin) projenin tanıtım faaliyetleri sürüyor.

Avrupa Birliği destekli projenin Of ayağını yürüten Of Ziraat Odası Başkanlığı, proje kapsamında okullarda proje tanıtım faaliyetlerini sürdürerek farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Of Ziraat Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Hakan Ulusoy yapılan çalışmalar halkkında bilgi verdi. Ulusoy yaptığı açıklamada; “Proje kapsamında geliştirilen eğitim programı ve dijital eğitici oyun programını öğretmenlere tanıtan Spirit BSB online Eğitici Eğitimi Sinop Üniversitesi liderliğinde online olarak 11 ve 12 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. Of ilçemizin farklı okullarından eğitim programına katılan 10 öğretmen, kendi okullarında çevreyi koruma konusunda davranış değişikliği ve bilinç uyandırmayı amaçlayan yeni eğitim modelini öğrencilerine sunmaya başlayan Spirit BSB online Proje Uygulama ekibinden Yakup Bulut ve Merve Akyüz’de teknik destek çalışmalarını sürdürmenin heyecanını yaşadılar. Çevre koruma ve deniz kirliliğini azaltma konusunda bilgi ve farkındalıkları arttırmayı amaçlayan eğitim programı Of’ta; Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, Of Fen Lisesi ve Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesinde uygulanmaya başlandı. Of Ziraat Odası Başkanlığı olarak Avrupa Birliği Karadeniz Havzası 2. Proje Çağrısı kapsamında Köstence/ Romanya’da konuşlu ECOM (The Association for the Protection of Human being and the Environment for a Sustainable Development in the World) adlı STK liderliğinde Of Ziraat Odası ve Uluslararası Sosyal Araştırmalar ve Politik Araştırma Merkezi (Tiflis/ Gürcistan) ortaklıklarında yürütülecek olan “Çevreci ruhunuz çevrimiçi olsun” (Leave your Environmentalist Spirit Online for the Black Sea Basin" number 1064 within the ENI CBC BSB 2014 program -2020 with the acronym "Spirit BSB online" ) adlı Spirit BSB online kısaltmalı projenin 13. ayındayız. Programın önceliği Karadeniz bölgesinde çevre koruma ve deniz kirliliğini azaltma faaliyetlerini koordine etme ve arttırmaktır. Projemizin amacı çevreye ilişkin genç yaşlardan itibaren olumlu bir farkındalık oluşturarak geleceğin mirasçısı genlerimize daha temiz bir deniz ve çevre bırakabilmektir” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2021, 03:38

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24