Çaylık yapmak için sökülen orman alanına 7 bin fidan dikildi

Of’un Saraçlı Mahallesi’nde vatandaşların çay bahçesi yapmak için ağaçlarını söktüğü hazineye ait 22 dönümlük orman arazisine öğrenciler tarafından 7 bin fidan dikildi.

Çaylık yapmak için sökülen orman alanına 7 bin fidan dikildi

Of’un Saraçlı Mahallesi’nde hazineye ait 22 dönümlük orman arazisi tekrar ormana dönüştürülmesi için ilk adımlar atıldı.

Vatandaşlar tarafından çay bahçesi yapılması için ağaçları sökülmesi nedeniyle orman vasfını kaybeden arazi mahkeme sefahati ile orman arazisi olduğu tescil edildi.

22 dönümlük arazinin ormana dönüştürülmesi için Of Kaymakamlığı öncülüğünde Orman İşletme Şefliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa çalışma başlatıldı. Orman İşletme Şefliği tarafından temin edilen 5 bin adet sarıçam ve 2 bin adet ladin fidanı, Of Fen Lisesi ve Taşhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla toprakla buluştu.

Çok önemli bir vazifeyi ifa etmek için bir araya geldiklerini belirten Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek; “Geleceğimizin emanetçileri sevgili öğrenciler, bugün burada Ormanlar en çok korunması gereken milli varlıklarımızdandır. Geçen yıl ülkemiz büyük orman yangınlarıyla önemli miktarda orman varlığını kaybetti. Ormanlar havanın nemli olmasını, yağmurun yağmasını dolayısıyla kuraklığın önlenmesini sağlar. Bu varlıklara sizler sahip çıkacaksınız. Bugün burada bu etkinliğin sizlerle yapılmasının nedeni sizlere sorumluluk vermek bu kaynakların sizler tarafından korunmasını sağlamaktır. Ben inanıyorum ki sizler bu ormanları koruyup kollayacak, gelecek nesillere miras bırakacaksınız. Programda emeği geçen Trabzon Orman Müdürlüğümüze, Of Orman İşletme Şefliğimize, personeline, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul müdürlerimize, öğrenci ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Fidan dikme etkinliğine Kaymakam Çiçek’in yanı sıra Kaymakam Refiği Ali Can Uludağ, Trabzon Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Güven, Of İlçe Jandarma Komutanı Burak Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Sürmene Orman İşletme Müdürü Cemil Karataş, Sivil Kültür Şube Müdürü Şenol Yıldız, Of Orman İşletme Şefi Elvan Atabey Kuru, Of Fen Lisesi Müdürü Vehap Kurt öğrenci ve orman işletme görevlileri katıldı.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
ofli
ofli - 2 yıl Önce

keşke meyve veya kestane ormanı yapılsaydı, çam nedir

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24