Bölümlü Derneği’nde kuymak festivali

Bölümlü Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Kuymak Festivali Bölümlülüleri ve Dernek Yöneticilerini buluşturdu.

Bölümlü Derneği’nde kuymak festivali

Bölümlü Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolları tarafından geleneksel hale getirilen Kuymak Festivali’nin 3.sü yapıldı.

 

Merkezi Bağcılar’da bulunan derneğin merkezinde düzenlenen festival yarışmaya dönüştü. 25 Bölümlülü gencin hazırladığı kuymaklar en güzel kuymağı pişirme yarışmasına dönüştü.

 

Kuymak Festivaline Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Mevlut Uyan, Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hocaoğlu ve Tahsin Balekoğlu, Of Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral, Kuzey Yıldızı Derneği Başkanı İsmail Turgut Öksüz, Birleşik Makililer Derneği Başkanı idris Türk, Cumder Başkanı Yaşar Çakır, Saraçlı Derneği Başkanı Mustafa Basri Vahapoğlu, iş adamları, sivil toplum örgütü yöneticileri, Karadeniz yöresinin sevilen seslerinden Abdurahman Yazıcı ve Kemencesi ile Emre Şentürk katıldı.

 

Dernek Başkanı Osman Turan ve Gençlik Kolları Başkanı Halil Mercan davetlileri tek tek karşılarken Başkan Turan ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı birer selamlama konuşması yaparak katılımcılara teşekkür ettiler.

 

Başkan Çağrıcı konuşmasında; “Bu etkinliği düzenleyen gençlere teşekkür ediyorum. Kültürümüzü yaşatma adına mücadele ediyorlar. Bu gençlerimizin okuması için bursların ne kadar önemli olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Gençlerimize sahip çıkalım destek olalım. Biliyoruz ki malımızın zekatının bir ölçüsü vardır. Ama burs vermenin maalesef bir ölçüsü yok. Onun için bir kez daha tekrarlıyorum geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimlerine destek olalım. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Bölümlü Derneği Gençlik Kolları Başkanı Halil Mercan ise yaptığı konuşmada; “Değerli Belediye Başkanım, başkan yardımcılarımız, sivil toplum örgütü başkan ve yöneticilerimiz, çok değerli dernek üyelerimiz. Bizleri bugün burada yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Biz Bölümlülü  gençler olarak bizlere emanet ettiğiniz buraları en iyi  şekilde ve daha da yukarı taşıyarak gelecek nesillere taşıma adına gayret ediyoruz. Gayret etmeye de devam edeceğiz. Bu vesile ile katılımlarınızdan dolayı tekrardan hepinize teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Katılımcılara ikram edilen kuymakların yenmesinin ardından Emre Şentürk'ün kemençesi eşliğinde horon oynayan katılımcılar bol bol eğlendiler

 

Haber-Foto: Sadullah Dervişoğlu

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24