Bölgenin Rehber öğretmenleri Of’ta toplandı

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda Of, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı, Sürmene ve Köprübaşı ilçelerinde görev yapan Rehber Öğretmenler bir araya geldi.

Bölgenin Rehber öğretmenleri Of’ta toplandı

Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezi 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. dönem yapılacak faaliyetleri görüşmek için toplandı.

Müdürlüğün toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürü Numan Turan, Trabzon YEDAM’dan Sosyal Hizmetler Uzmanı Müzeyyen Yıldırım, Psikolog Özdenur Çakır ile Of, Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı, Sürmene ve Köprübaşı ilçelerindeki Rehber Öğretmenler katıldı.

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu toplantıda bir selamlama konuşması yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında; "İlçemize hoş geldiniz. Toplantınızın hayırlı kararlar olmasını ve hayırla neticeler vermesini diliyorum. Sivil Toplum Kuruluşları ile her zaman yakın çalışma içindeyiz. Bugün aramızda bulunan YEDAM’ın da çalışmalarını çok önemsiyor ve destekliyoruz. Rehber öğretmenlerimiz olarak sizler eğitim, öğretim hayatının çok önemli bir parçasısınız. Bugün gelinen noktada görülmüştür ki olaylar yaşanmadan olaylara müdahale etmek gerekiyor. Onun için sizlerin çalışmaları, problemlere yaklaşılmaları ileride yaşanabilecek büyük sorunları engelleyebilecek öneme sahiptir. Tüm öğrencilerimiz bizler için çok önemlidir. Bizlerin eğitimde bir öğrencimizin bile kaybedilmesine tahammülümüz yoktur. Onun için sizlerin rehberlik servislerinde yapacağınız çalışmalar bu anlamda çok önemlidir. Sizlere yaşadığı sorunlardan dolayı başvuracak bir öğrencinin sorununa göstereceğiniz çözüm yolu belki de onun hayatını kurtaracaktır. Toplum olarak yaşadığımız sıkıntılar ailelerde dolayısıyla çocuklarda daha büyük sıkıntılara neden oluyor. İnancımız gereği de bir insanı kurtarmanın insanlığı kurtarmak olduğunu unutmamalıyız. Hepinize iyi çalışmalar diliyor rabbimden üstün muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Rabbim kazasız, belasız bir eğitim, öğretim yılı geçirmenizi nasip etsin. "ifadelerini kullandı.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın da toplantının açılışında yaptığı konuşmada,” Bizleri böyle güzel bir ortamda misafir ettiğiniz için başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilere sunmuş olduğumuz rehberlik hizmeti etki bakımından aileler olduğu için aslında toplumun geneline hizmet vermiş oluyoruz. Trabzon’da önemli hizmetler vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezinden iki uzmanımız da aramızda. Bağımlılıkla ilgili yeni yaklaşımlar ve bilgilendirme yapacaklar. Bu eğitim-öğretim yılında rehberlik çalışmalarınızda onlarla yakın çalışma içinde olursanız özellikle son dönemlerde artan internet bağımlılığı ve diğer bağımlılıklar konusunda yardım alabilirsiniz. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, hepinize üstün başarılara temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından 2019- 2020 eğitim öğretim yılının 2. döneminde yapılacak çalışmalarla ilgili planlama ve uygulamalarla ilgili faaliyetlerin görüşülmesine devam edildi.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020, 05:16

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24