Başkan Zorluoğlu’ndan gelirler için yoğun lobi

Genel bütçe vergi gelirlerinden en az pay alan ve Trabzon’un da içinde bulunduğu 9 büyükşehir belediye başkanı, Ankara’da bir araya gelerek gelirlerin artırılması hususunda istişarelerde ve lobi faaliyetinde bulundu.

Başkan Zorluoğlu’ndan gelirler için yoğun lobi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sakarya, Malatya, Şanlıurfa, Ordu, Kayseri ve Samsun büyükşehir belediye başkanlarının da yer aldığı heyet, yeni ve daha adil bir dağıtım formülasyonu üzerinde mutabakata vararak, bu formülü ilgili siyasilerle, bakanlarla ve kurumlarla görüştü.

 

Bu kapsamda ilk olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile görüşen heyet, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile de bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

 

Görüşmelerde, büyükşehirlerin gelir yapıları ve genel bütçeden aldıkları payların durumu hakkında ayrıntılı sunumlar yapan heyetin daha adil ve hakkaniyete uygun bir pay dağıtım sistemi önerileri muhataplarından tam destek aldı.

 

Daha önce İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığında benzer çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun önemli katkılarıyla yürütülen çalışmalarla ilgili olarak hafta sonu Kızılcahamam’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da bilgilendiren heyet, kendisinden de destek gördü ve kısa süre içerisinde yasal düzenleme yapılacağı sözünü aldı.

 

Yasal çalışma hazırlandığı şekliyle çıkarsa, Trabzon Büyükşehir Belediyesine yıllık anlamda ciddi bir gelir artışı sağlanmış olacak ve büyükşehir belediyesi daha fazla yatırım yapabilecek bir mali yapıya kavuşacak.

 

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti’nin 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Ankara’da, 3 günlük temasları sırasında; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı da ziyaret ederek, Trabzon ile ilgili diğer konuları da bakanlıklar düzeyinde kapsamlı şekilde istişare etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24