Başkan Sarıalioğlu’ndan sorunlara yerinde tespit

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of’un merkez ve mahallelerini gezerek sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturulması için çalışma başlattı.

Başkan Sarıalioğlu’ndan sorunlara yerinde tespit

30 Mart Yerel Seçimlerinde Of Belediye Başkanlığına seçilen Salim Salih Sarıalioğlu, sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturulması için çalışma başlattı.

 

Hizmet alanımız çok büyüdü

30 Mart Yerel Seçimleri ile Trabzon’un Büyükşehir Statüsüne kavuştuğunu belirten Sarıalioğlu; “Seçimlerden önce 9 mahalleye hizmet veren Of Belediyemiz, seçimlerle birlikte artık 68 mahalleye hizmet veriyor. Artık büyük bir alana hizmet vermeye başladık. Özel İdaremizden belediyemize iş makinesi katkısı olmadı. Sadece beldelerimizden devraldığımız iş makineleri ve personelle 68 mahalleye hizmet vermeye başladık. Mahallelerimizin önemli eksiklikleri var. Köyler mahalleye dönüşünce hizmet beklentisi yükseldi. Belde belediyelerimizden devraldığımız borç yükümüz de hayli fazla. Kısıtlı imkanlarla sorunları çözmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İçmesuyu ve Çöp’e çare

Yaz mevsiminde olmaları nedeniyle Of’un en önemli sorunlarının içmesuyu, otopark ve çöp toplama olduğunu belirten Başkan Sarıalioğlu, “Merkezin dışında birçok mahallemizde içme suyu sorunu yaşanıyor. Büyükşehirle birlikte içmesuyu ve kanalizasyon TİSKİ’ye bağlandı. TİSKİ çalışmalara başladı ama tüm Trabzon’a yeterli olmuyor. Biz de elimizden gelen desteği veriyoruz. Su sorununun çözümüne yardımcı olmaya çalışıyoruz. Köylerden çöp toplama işini Özel İdare yapıyordu. Şimdi ise bu işi iz yapıyoruz. Belde Belediyelerimizden gelen çöp toplama araçları ile 68 mahallemizden çöp toplamaya çalışıyoruz. Beldelerden gelen personelimiz diğer bölgelerimizi tanımıyordu. Bazı mevkilere ulaşılamadı. Sistem oturmaya başladı. İnşallah çöp toplama işini kısa sürede düzene sokacağız” diye konuştu.

 

Asfalt, beton ve parke çalışmaları

Yol düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Sarıalioğlu, “İçme suyu ve kanalizasyon çalışmaları nedeniyle mahallelerimizin yollarında bozulmalar meydana geldi. Bölümlü, Uğurlu, Ballıca, Fındıkoba, Çamlı, Kıyıcık ve Eskipazar başta olmak üzere çok sayıda mahallemizin yolları bozuldu. İhtiyaç durumuna göre bazı yerlere parke, bazı yerlere betonlama ve bazı mevkilere de asfaltlama çalışmaları devam ediyor. İmkanlarımız dahilinde önceliklere göre çalışmalara devam edeceğiz.

 

Trafik Master planı hazırlanıyor

Of’un Trafik Master planını hazırladıklarını belirten Başkan Sarıalioğlu; “Yine yaz döneminde olmamız nedeniyle şehir içi trafiğinde sıkıntılar yaşıyoruz. Halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Araçlarını şehir merkezinin dışına park ederlerse şehir içi trafiği de rahatlayacak. Trafik Master planımızı hazırlıyoruz. Bazı caddelerimizi trafiğe kapatıp bazılarını da tek yön yapacağız. Otopark alanlarımızı da düzenleyince trafik ve park sorununu çözeceğiz” dedi.

 

Sorunlara yerinde tespit

Sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Sarıalioğlu, Soğukpınar Mevkii’ndeki aile plajını ve Solaklı’daki Mesire Alanını da ziyaret ederek yaz mevsimi nedeniyle halkın sürekli uğradığı alanlarda yaşanan aksaklıkları tespit ederek giderilmesi talimatını verdi. 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 10 yıl Önce

DEĞERLİ MESAİ ARKADAŞIM VE BELEDİYE BAŞKANIM YOLUN AÇIK OLSUN. İLÇEMİZE 20 YILDAN FAZLA BİR ZAMANDIR HİZMET VERİYORDUN ŞİMDİ İSE BÜTÜN ZORLUKLARI EKİBİNLE İNŞALLAH DAHA KOLAY AŞARSIN .ALLAHTAN KOLAYLIK SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLERİM.

FATİH SEYHAN
FATİH SEYHAN - 10 yıl Önce

1994 YILINDAN BERİ NEREDEYSE AYNI EKOLDEN GELEN BELEDİYE BAŞKANLARI 2002 YILINDAN BERİ HÜKÜMETİNDE AYNI PARTİDEN OLMASI İLE DEVAM EDİYORSADA KİM BANA DİYEBİLİRKİ OF İLÇESİ VE KÖYLERİ 2002 YILINDA ŞÖYLEYDİ ŞİMDİ İSE ALTYAPI VS. ANLAMINDA ÇAĞ ATLADI DİYE BEYLER SAYIN BAŞBAKANA YALAKALIK YAPACAĞIM DİYE YOL KESİP NUTUK ATANLARA SORARIM OFA NE KAZANDIRDINIZ YADA NEYİ BAŞARDINIZ ? İŞ ADAMLARININ KİŞİSEL GAYRETLERİ İLE YAPILAN YADIRIMLARI SAKINHA BİZLER YAPDIK DEMEYİN EN BAŞTA TRAFİK YILLARDIR AYNI YERDE YAZIN MİLLETCE İSYAN EDER HALE GELİYORUZ OF İÇİ TRAFİĞİNDE KALDIRIMLARDA YÜRÜYEMEYEN VATANDAŞLARIN DURUMUDA CABASI SÖZDE DERE KENARINDA SAHİL HATTINDA İNSANLARIN RAHATCA GEZEBİLECEĞİ YERLER OLACAKDI AMA DERENİN ATIKLAR İLE OLMASINA TABİKİ YÜRÜYÜŞ ALANLARI OLMAMALI BİRDE BAZI YERLERE VERİLEN ÇOK YÜKSEK KATLI BİNA İZİNLERİ VARKİ EVLERE ŞENLİK UMARIM OLASI YANGINLARDA MÜDAHALE İÇİN TRABZONDAN YARDIM BEKLEMEZSİNİZ KISACASI SINIFDA KALAN BELEDİYE BAŞKANLARI NE İŞ YAPARKİ ?

FATİH SEYHAN
FATİH SEYHAN - 10 yıl Önce

OF şehir merkezinden balabana gidiş yolu olan karayolu sıfatlı yol damamen evlere şenlik asfalt demeye şahit lazım köy ahalisinin yol kenarına yapmış oldukları ve yol görüşünü kapatan tarım çalışmaları sayesinde yaşanan veya yaşanması muhtemel trafik kazalarına çözüm varmı ? of ilçesine ait 2 dere var iken halen daha bazı mahallelerde suların zayıf akması veya imece usulüyle dağlardan vatandaş tarafından getirilmesine ilişkin çalışma varmı ? buna benzer onlarca rehavet eksikliğine karşılık güneydoğuda aynı durumlar olsa vay devletin haline bizler vergilerimizi verdiğimiz halde devletine bağlılığını her alanda ifade ettiğimiz halde karadeniz nüfusu halen daha güneydoğu halkına göre 2. sınıf muamelesi görüyor hizmet anlamında aksini ispat edebilecek olan varmı ?

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24