Başkan Sarıalioğlu'ndan Regaip Kandili Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yayınladığı Kandil Mesajında insanlar arasında sevgi ve kardeşlik duygularının öne çıktığını ifade ederek Regaib Kandilini kutladı.

Başkan Sarıalioğlu'ndan Regaip Kandili Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayarak İslam aleminin kandilini kutladı.

 

İşte Sarıalioğlu’nun kandil mesajı;

Regaip Kandili'nin önemine ve üç aylarda insanlar arasında sevgi ve kardeşlik duygularının öne çıktığına dikkat çeken Başkan Sarıalioğlu, kandillerin dünyevi meşguliyetlerden sıyrılıp insanların yaratılış gayesini düşünmesi için son derece değerli fırsatlar olduğunu kaydederek, “Regaip kandiline erişmenin mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Regaip kandili, başta mübarek Ramazan olmak üzere 3 ayların da müjdecisidir. Bu aylar öncelikle kendi iç huzurumuz, sonra da toplumsal huzur, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi açısından çok önemlidir” dedi.

 

Regaip Kandili dolayısıyla yazılı açıklama yapan Başkan Sarıalioğlu,  mesajında şunlara yer verdi;

 

"Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu müstesna gecelerden birini daha idrak edeceğiz. Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Geceleri gibi müstesna kandil gecelerinin yer aldığı üç aylar, milletimiz ve tüm İslam Alemi için çok önemli ve faziletli zamanlardır. Regaib Kandili Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bu güzel günler ve geceler, insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmaktadır. Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalıyız. Bu manevi olgunluğu fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, dargınlık ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, toplum olarak birbirimize kenetlenip birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, sevgi ve saygı ortamının oluşmasına, birlik ve beraberliğin güçlenmesine, insani ve ahlaki değerlerimizin tekrar yeşermesine çaba göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin Regaib kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, tüm İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum"

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24