Başkan Sarıalioğlu’ndan Of’un Kurtuluşu mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı vesilesiyle yayımladığı mesajında halkın bayramını kutladı.

Başkan Sarıalioğlu’ndan Of’un Kurtuluşu mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Kurtuluş gününün, emperyalizmin Anadolu topraklarından sürüldüğü gün olduğunu ifade eden Sarıalioğlu, şunları kaydetti:

 

“Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca vatanına, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış; onlara yönelen her türlü tehdidi varını yoğunu ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir. Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 28 Şubat 1918'de Of'umuzu da aydınlatmış, Allah'ın izniyle aziz ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu kahraman ecdadın torunları olarak bizlere düşende, onların canlarından aziz bilip şehadet şerbetini içerek bize emanet ettikleri bu cennet vatanı, aynı bilinçle yarınlara taşımak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakmaktır. Ağır bedeller ödediğimiz bu topraklar üzerinde Of'u tarihsel güzelliğiyle, zengin doğasıyla, çalışkan ve erdemli insanlarıyla, insana saygılı kent yönetimiyle, çağdaş şehircilik anlayışıyla gelecek yıllara taşımak, bu kurtuluş günlerimizin temel ilkesidir. Tarihe adını altın harflerle yazdırmış Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümünü; Türkiye Cumhuriyeti'nin uygar, çağdaş ve aydınlık yüzlü bireyleri olarak gurur ve güven duygularıyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Of Direnişi ile adını altın harflerle tarih sayfalarına yazdıran aziz Kahramanlarımıza minnettarız.

 

Rabbim bir daha böyle günler göstermesin. Ama tarih tekerrürden ibarettir. Biz uyanık olursak, biz bağımsızlığın hangi bedellerle elde edildiğini iyi fark edersek ve çocuklarımızı da öyle yetiştirirsek tarih tekerrür etmez. Bu vatan 28 Şubat 1918'de "Of Direnişi" ile bize yurt olmuştur. 100 yıl önce nasıl ki istiklal mücadelesi verdiysek bugün de aynı şekilde istiklal mücadelesini vereceğiz.

 

Bugün, güzel Of’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gurur ile kutluyoruz. Tüm zor şartlara ve yokluklara rağmen kahramanca mücadele ederek bu kutsal vatan toprakları üzerinde hür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan ve bizlere bu gururu yaşatan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

 

Bu kutlamaların amacı tarihin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir. Kurtuluş Savaşına ilham kaynağı olmuş büyük bir mücadelenin bugünkü mirasçıları olarak hepimizin, yüz yıl önce yaşanan acıları asla unutmamız gerektiğini ifade etmek isterim. Dolayısıyla dün nasıl birlik olup vatanımızı şehrimizi işgalcilere karşı savunduysak bugün de, ayrılık tohumları ekerek bizi bölmeye çalışanların tuzağına düşmeyip, her zamanki gibi yine birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

 

Tarihin hiçbir dönemimde asla esareti kabul etmeyen aziz milletimiz, bin yıl önce de yüz yıl önce de büyük kahramanlıklar göstererek eşsiz zafer ve destanlar yazmıştır. En son 15 Temmuz 2016’da da milli şuur ve kahramanlık duygumuzun hiç eksilmediğini ve sonsuza kadar da eksilmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Hain darbe girişimine karşı meydanlara dökülen milyonlarca vatan evladı, hainlerin uçaklarına, tanklarına ve kurşunlarına göğsünü siper ederek, şehit veya gazi olma pahasına bayrağına, devletine, milletine ve milli iradesine sahip çıkmıştır.

 

Bugün bizlere düşen en önemli görev, ecdadımızın tarihe yazdığı kahramanlık destanlarından ve yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak birlik ve beraberlik içerisinde eğitimden sağlığa, ekonomiden sanayiye, tarımdan altyapıya kısaca her alanda ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, halkımızın huzurlu, güvenli ve müreffeh bir yaşam sürmesi için var gücümüzle çalışmaktır.

 

Bu duygu ve düşünceler içinde vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı, milletimizin birliği ve beraberliği için hayatları pahasına kahramanca mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve kahraman gazilerimizi minnetle anarken, tüm Oflu hemşerilerimin 28 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyor, bütün hemşerilerimizi kurtuluş programına davet ediyorum” dedi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24