Başkan Sarıalioğlu bir aylık maaşını bağışladı

Bir aylık maaşını belediyeye bağışladığını açıklayan Başkan Sarıalioğlu, “İnşallah bu zorlu süreci birlikte hareket ederek atlatacağız” dedi.

Başkan Sarıalioğlu bir aylık maaşını bağışladı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu insanlık olarak tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüsle mücadele hakkında açıklamalarda bulundu.

Zor sürecin üstesinden birlikte geleceklerine inandığını belirten Başkan Sarıalioğlu; “Bu zor süreçleri birlikte hareket ederek toplumsal bir mutabakatla daha kolay atlatacağımızı düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda ilk günden itibaren önlemlerimizi aldık, çalışmalarımızı başlattık. 60 yaş üzeri ve kronik hastalıkları bulunan personellerimizi idari izne gönderdik. Hizmetlerimizin aksatılmadan yürütülebilmesi amacıyla asgari seviyede personelimizle esnek çalışma düzenine geçtik. Mobil iletişim ve ödeme kanallarımızı açarak halkımıza evlerinden ayrılmadan hizmet vermeye başladık. Kamu hizmet binalarımızda dezenfekte çalışması yaptık. Cadde ve sokaklarımızı sabunlu su ile yıkadık. Çöplerimizi daha düzenli ve daha titizlikle topluyoruz. Çöp toplama alanlarını da dezenfekte ediyoruz. Belediyecilik hizmetlerimizi aksatmadan yürütüyoruz” diye konuştu.

Özverili çalışmaları nedeniyle belediye personeline teşekkür eden Başkan SARIALİOĞLU ; “Bu süreçte mesai saati gözetmeden sağlık risklerini göze alarak çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Onlara destek olabilmek adına bu ay maaşımı belediyeye bağışlıyorum. Bu tür örnekleri çoğaltma adına küçük de olsa bir adım atmak istiyorum. Bu güzel örneklerin toplumun diğer kesimlerine de bu virüsten daha hızlı yayılacağına inanıyorum. İmanımız ve yüce Rabbimizin infak emri gereği hepimizin üstüne düşeni fazlasıyla yapacağına yürekten inanıyorum. Devletimize, milletimize ve bütün Ümmeti Muhammed’e dua ediyorum” dedi.

65 yaş üzeri vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Başkan Sarıalioğlu; “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda Kaymakamlığımız bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubumuzla sokağa çıkışları sınırlandırılan 65 yaş üzeri ve kronik hastalıkları bulunan vatandaşlarımız ile diğer ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçları görevlilerimiz tarafından anında karşılanıyor. Emekli maaşları da görevli arkadaşlarımız tarafından evlerinde kendilerine teslim ediliyor. Görevli arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kontrol noktalarındaki güvenlik görevlilerimiz ve sağlık çalışanlarımızın yiyecek ihtiyaçlarını da belediye olarak karşılayacaklarını belirten Başkan Sarıalioğlu; Bu zorlu süreçte olağanüstü bir çaba sarf eden başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızı kutluyorum. Onlara dua ediyorum. Rabbim onlara güç kuvvet versin. Yemeden, içmeden, uyumadan, ailelerine ve çocuklarına hasret kalarak hastalarımıza hizmet vermeye gayret ediyorlar. Onlara ufacık da olsa desteğimizi gösterebilmek adına yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Şehir giriş ve çıkış noktalarında kurulan güvenlik noktalarımızda görev yapan emniyet, jandarma ve sağlık çalışanlarımızın yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını da belediyemiz tarafından karşılayacağız” dedi.

Of Halkının evde kal çağrılarına son derece riayet ettiğini de belirten Başkan Sarıalioğlu; “Oflu hemşerilerimiz her daim devletimizin ve milletimizin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bu süreçte Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın ve bizlerin evde kal çağrılarımıza olumlu yanıt veren Oflu hemşehrilerimiz, gerekmedikçe sokağa çıkmıyor. Evde kalarak koronavirüsle mücadelemize destek oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Önümüzde kritik bir süreç var. Evde kal çağrılarımıza devam ediyoruz. Hep birlikte bir süre daha evimizde kalarak bu illetin yayılmasının önüne geçmemiz gerekiyor. İnşallah bu zor süreci atlattıktan sonra hep birlikte hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Güzel günler bizi bekliyor. Lütfen bir süre daha evimizde kalalım ve gerekmedikçe sokağa çıkmayalım” ifadelerini kullanarak DEVLET’imiz her daim var olsun diyerek bütün hemşehrilerine EVDE KAL OF hatırlatması ile sözlerini tamamladı.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2020, 11:40

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24