Başkan Gümrükçüoğlu, Gülcemal Projesini denetledi

Başkan Gümrükçüoğlu, I. etap tahkimat çalışmaları devam eden Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi çalışmalarını inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Başkan Gümrükçüoğlu, Gülcemal Projesini denetledi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, I. etap tahkimat çalışmaları aralıksız olarak devam eden Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi alanında incelemelerde bulundu.

 

Beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ile birlikte bölgedeki çalışmaları yerinde teftiş eden Başkan Gümrükçüoğlu, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

 

Temaslarının sonunda alanda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Gümrükçüoğlu, Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesinin 3 etapta tamamlanacağını söyledi. Bu kapsamda I. etap (Beşirli) tahkimat çalışmalarına devam edildiğini hatırlatan Gümrükçüoğlu, I. etap alanındaki tahkimat çalışmalarının yüzde 80 oranında tamamlandığını söyledi.

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: GÜLCEMAL

3 ETAPTA TAMAMLANACAK

Değerlendirmelerinde Gülcemal Projesinin düz bir dolgu olmadığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzun sahilini adeta dantel gibi işliyoruz. Mühendislerimizin deyimi ile çalışmalarımız tamamlandığında Trabzon sahili Venedik gibi olacaktır. Gülcemal Projesi 3 etapta tamamlanacak dev bir yatırımdır. Bu kapsamda 1. etapta tahkimat çalışmalarımız yüzde 80 oranında tamamlanmıştır” dedi.

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: SAHİLİMİZ

ÜLKEMİZİN İLGİ ALANI OLACAK

Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi alanında yapılacak çalışmaları Trabzonluların taleplerine göre şekillendireceklerini yineleyen Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Alanda uygulayacak olduğumuz peyzaj projesini ihale ettik. Bir yandan I. etapta tahkimat çalışmaları devam ederken bir yandan da 3 etap içinde dolgu alanının üzerinde uygulanacak peyzaj, rekreasyon projelerini hazırlıyoruz. Bu alanda yapılacak çalışmalarımızı halkımızın taleplerine göre şekillendireceğiz. Bunun için Belediyemizin resmi internet sitesi üzerinden anket/talep toplama çalışmamıza devam ediyoruz. Halkımızın bu alanda neleri görmek istediğini, şehrimizde hangi sosyal tesislerin eksikliğinin hissedildiğini bu çalışmamız ile tespit etmiş olacağız. Trabzonlulardan görüşlerini bildirmelerini özellikle rica ediyoruz. Projemizi hazırlarken bunları mutlaka dikkate alacağız. Ayrıca bu konuda üniversitelerimizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan faydalanıyoruz. İnşallah I. etaptaki tahkimat çalışmalarımızın tamamlanmasıyla bu etapta uygulama projemizin inşasına ve II. etap tahkimat çalışmalarına başlayacağız. Bu şekilde 3 etapta tamamlayacağımız Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi ile Trabzon’umuzun sahil alanını ülkemizin ve bölgemizin ilgili alanı haline getirmiş olacağız.”

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24