Başkan Gümrükçüoğlu Gazetecileri kahvaltıda ağırladı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği Kahvaltıda Trabzon ve İlçelerinde görev yapan basın mensuplarını ağırladı.

Başkan Gümrükçüoğlu Gazetecileri kahvaltıda ağırladı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarıyla buluştu.

 

10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Zorlu Grand Hotel’de düzenlenen kahvaltıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Trabzon ve ilçelerde yayınlanan gazete sahipleri ile ajans ve gazetelerin temsilcileri ve çalışanları katıldı.

 

Yemeğe Of Medya Derneği mensubu gazeteciler ve Of’ta görev yapan medya çalışanları da katıldı.

 

Gazetecilerin çalışma anını kareleyen resimlerinin yer aldığı slayt gösterisi ile başlayan programın açılışında konuşan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, basın çalışanlarını güzel bir organizasyonla bir araya getiren Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti.

 

Kahvaltıda konuşan Başkan Gümrükçüoğlu halkın doğru haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunmasının şart olduğunu vurgulayarak, "Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biri özgür ve tarafsız basının varlığıdır" şeklinde konuştu. 

Başkan Gümrükçüoğlu, “Gazetecilik fedakarlık isteyen bir meslek olması vasfını sürdürüyor. Hepimizin bildiği gibi bu güzel mesleğin tabiatındaki en önemli niteliği de bu. Gazeteciler zamanından ve ailelerinden her an fedakarlıkta bulunurken bazen de mesleğinin sahasındaki seyri sırasında maalesef hayatlarını kaybetmektedirler. 

Halkın doğru haber alabilmesi ve olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır. Şeffaf, demokratik,  bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu hepimizin malumudur.
 

Önümüzdeki yıllarda Çalışan Gazeteciler Günü’nün bugünden çok daha güzel kutlanması dileğiyle sizleri tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın mensuplarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Abdil Celil Öz ise konuşmasında basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna vurgu yaparak, “Burada yoğun bir basın mensubu var. Bu Trabzon’un gücünü gösteriyor. Güçlü ve kurumsallaşmış demokrasinin açık, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının vazgeçilmez unsuru olan basın, Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de önemli görevler icra ediyor. Trabzon bu anlamda gerek gazete sahipleri, gerek gazete çalışanları gerek medyanın diğer unsurları, televizyon ve internet medyası açısından oldukça güçlü ve kurumsal yapısı olan bir çalışma ortamına sahip. Özellikle yerel basın açısından bakıldığı zaman oldukça güçlü bir kurumsal yapının olduğunu görüyoruz. Bu kurumsal yapının kamu hizmetlerinin takibi, şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde yürütülmesi ve bu kapsamda yerel yönetimler de dahil olmak üzere hizmetin yürütülmesinde vatandaşla kurumlar arasında bir haberleşme vasıtası ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi noktasında güçlü bir unsur olarak rol oynamaktadır. Zor ve zahmetli olan bu mesleği yürütenlere teşekkür ediyorum. Bir iş ne kadar zor ve zahmetli olursa onun manevi tatmini de o kadar çok olur. Alın teri ile çalışan tüm gazetecilerimizi tebrik ediyorum. Bu organizasyonu yapan belediye başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. 2013 yılı yatırımlarla dolu bir yıl olarak geçti. 2014 yılının da aynı güzellikler ile geçmesini diliyor, çalışan gazetecilere başarılar ölenlere rahmet diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, Başkan Gümrükçüoğlu, Başkan Özdemir ve gazetecilerin de katılımıyla gazetecilerin anlamlı günü dolayısıyla pasta kesildi. Programın sonunda gazetecilere belediye tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler verildi.  

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
SAYIN.
SAYIN. - 10 yıl Önce

TOPLANTI YETMİYOR.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24