Ballıca ve Yemişalan Köprüsü ışıklandırıldı

Ballıcalı ve Yemişalanlı vatandaşlar, yeni yapılan köprünün ışıklandırılması nedeniyle Bakan Karaismailoğlu’na teşekkür ettiler.

Ballıca ve Yemişalan Köprüsü ışıklandırıldı

14 Ağustos 2020 tarihinde Of’ta yağan aşırı yağışların ardından Ballıca ve Yemişalan Mahallelerine ulaşımı sağlayan Ballıca 1 Köprüsü de afette büyük hasar almıştı. Ulaşıma kapatılan köprünün yenilenmesine karar verilerek köprü yıkılmıştı.

Köprünün yeniden yapılması için geçen yıl Aralık ayında karayolları tarafından başlatılan çalışmalar çerçevesinde köprü yeniden yapılarak bu yıl Nisan ayında ulaşıma açıldı.

Köprünün ulaşıma açılmasıyla mahallelerine ulaşımda büyük bir rahatlığa kavuşan Ballıcalı ve Yemişalanlı vatandaşlar, bu kez de karanlık sorunu yaşadılar.

Aynı dönemde yenilenen Saraçlı Köprüsü’nün özel bir ışıklandırma ile geceleri güzel bir görünüme ve aydınlığa kavuşmasına rağmen Ballıca 1 Köprüsü’nde ışıklandırma yapılmamıştı.

Ballıcalı ve Yemişalanlı vatandaşların ışıklandırma talebine anında karşılık veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun talimatıyla karayolları tarafından Saraçlı köprüsünde yapılan aydınlatmanın aynısı Ballıca 1 köprüsüne de yapıldı.

Köprünün Çaykara Yolu tarafındaki sağ ve sol alanları da aydınlatılarak köprüye giriş ve çıkışlarda olası trafik kazalarının önüne de geçilmiş oldu.

Bakan Karaismailoğlu’na teşekkür

Aydınlatma çalışmalarının yapılması nedeniyle Bakan Karaismailoğlu’na teşekkür eden Ballıcalı ve Yemişalanlı vatandaşlar; “Allah devletimize zeval vermesin. Yıllar önce bin bir güçlükle yapılan köprümüz geçen yıl afette hasar görmüştü. Devletimiz köprümüzü kısa sürede yaptı. Ama ışıklandırma yapılmamıştı. Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun köyü olan Saraçlı köprüsü de aynı dönemde yapılmış ve o ışıklandırılmıştı. Bizim köprümüzün de ışıklandırılmasını istedik. Sağolsun bakanımız hemen talimat vererek bu köprünün de aydınlatılmasını sağladı. Köprünün konumu nedeniyle köprüye gelen yol virajlı bir yol. Bu nedenle köprüye giriş ve çıkışlarda araçlarımız sorun yaşıyordu. Kazalar yaşanıyordu. Ama şimdi bu ışıklandırma sayesinde sürücülerimiz köprüye daha ağlıklı bir şekilde giriş ve çıkış yapabiliyorlar” ifadelerini kullandılar.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24