Ballıca Orta Mahalle Camisine çok amaçlı lojman

Ballıca Orta Camii’nin şadırvan, misafirhane ve lojmandan oluşan yeni binası tamamlanarak kullanıma açıldı.

Ballıca Orta Mahalle Camisine çok amaçlı lojman

Of’un Ballıca Merkez Mahallesi’nde bulunan Orta Camii, yeni hizmet binasına kavuştu. Caminin hemen yanında bulunan eski bina yıkılarak yerine şadırvan, misafirhane ve lojmandan yeni bir bina yapıldı.

Caminin ve minaresinin tadilat çalışmaları kapsamında camii ve minaresi boyatılarak çevre düzenleme çalışmaları yapıldı.

Binanın yapımına ve çevre düzenlemesine öncülük eden Ballıca Orta Mahallesi Eski Muhtarı Hasan Kabahasanoğlu, yaklaşık 450 bin liraya mal olan çalışmalarda kendilerine destek olan mahalle halkına ve hayırseverlere teşekür etti.

Kabahasanoğlu yaptığı açıklamada; “Camimizin lojmanı ihtiyaca cevap veremiyordu. Kullanım süresini doldurmuştu. Halkımızla yaptığımız istişare sonucunda eski lojmanı yıkıp yerine üç katlı lojman inşa ettik. Yaptığımız lojmanın giriş katına 1 adet gasılhane, 2 adet morg, bay ve bayan tuvaletleri ile şadırvan bulunuyor. Birinci kat ise sosyal amaçlı misafirhane olarak yapıldı. Burada cenaze sahipleri taziyelerini kabul edecek diğer sosyal etkinlikler yapılacak bir ortam teşekkül ettik. Hatta burada misafir ağırlanabilmesi için ortam oluşturduk. 2. kat tamamen camii imamızın kullanımına tahsis edilmiştir. 3+1 olan lojmanımızın girişi ayrı olup tamamen cami imamızın ve ailesinin kullanımına sunulmuştur. Şuana kadar yaklaşık 450 bin lira harcama yaptık. Biraz daha borcumuz bulunsa da Allah’a şükürler olsun bu aşamaya geldik. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından hayırseverlerimizin yardımıyla yaptığımız lojmanımız için tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Allah ölmüşlerine rahmet etsin. Rabbim kazançlarına bol bereket ihsan edip sağlıklı nice ömürler versin. Yeni lojmanımız da mahallemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2021, 21:23

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24