Atık Pil toplamada Ulusoy Denizcilik şampiyon

Trabzon il genelinde düzenlenen atık pil toplama yarışmasında birinci olan Ulusoy Lisesi Denizcilik bölümü, ödülünü Başkan Sarıalioğlu’ndan aldı.

Atık Pil toplamada Ulusoy Denizcilik şampiyon

Taşınabilir Pil Üreticileri (TAP)  tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen atık pil toplama yarışmasının birincisi Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy EML ve ATL oldu.

 

Of Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda 132 kg atık pil toplayan Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, il genelinde birinci oldu.

 

İlçe nüfus yoğunluğuna göre ikinci kategoride yer alan Of; Araklı, Arsin, Yomra ve Akçaabat ile yarıştı.

 

Of Belediyesi’nde düzenlenen törenle yarışmada birinci olan okula 1 adet Canon yazıcı hediye edildi.

 

Projenin çok anlamlı olduğunu ifade eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Bu güzel ve anlamlı projeyi planlayanları ve uygulayanları kutluyorum. Zaman zaman il dışına çıkıyoruz. Bu yazın İstanbul’da Ege’de ve Akdeniz bölgelerinde bulundum. Biz sadece Of’ta temizlik ve çöp sorunu yaşadığımızı düşünüyorduk. Gördüm ki maalesef toplum olarak iyi değiliz. Oralarda da durum aynı. Çok sayıda ilde bunmayan bir sahilimiz var. Ama maalesef korumuyoruz ve çok kötü kullanıyoruz. Özellikle kabuklu yemişleri gelişigüzel atıyoruz. İnşallah bu proje bir başlangıç olur. Sadece atık pilde değil, diğer çöp atıklarında da daha duyarlı hale gelmiş oluruz. Öğrencilerimize ve halkımıza bir farkındalık oluşturur. Bu proje kapsamında okul müdürümüz başta olmak üzere sorumlu öğretmenimizi, öğrenci kardeşlerimizi ve kampanyaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Törene Okul Müdürü Hakan Berber, Proje Sorumlusu Öğretmen Safiye Çubukçu Vezir, öğrenciler, Belediye Encümen Üyeleri ve Birim Müdürleri katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24