Atatürk vefatının 80. yılında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yılında Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla anıldı.

Atatürk vefatının 80. yılında anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Of’ta da çeşitli etkinliklerle anıldı.

 

Of Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk sunma töreninde Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral tarafından Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.

 

Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat olan 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla anıt önü programı sona erdi.

 

Resmi anma programı ise Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda “Güneşin Adı Atatürk” adlı kısa film gösterimi yapıldı. Tarih Öğretmeni İhsan Saral’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı iki program sahne aldı.

 

Öğrencilerin rol aldığı oratoryo sunumunun ardından yine öğrencilerden oluşan koronun okuduğu türkülerle program sona erdi.

 

Programa Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral, Garnizon Komutanı Özkan Göç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24