Antreman yapamıyoruz, maç oynayamıyoruz

Yoğun Kar nedeniyle ertelenen Manisa Büyükşehir Belediyespor maçının ardından Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Ofspor Teknik Direktörü Erdoğan Yılmaz, Ofspor’un acilen tesise ihtiyacı olduğunu söyledi.

HABERİN GALERİSİ
Ofspor Erdoğan Yılmaz

Ofspor Erdoğan Yılmaz

Ofspor Teknik Direktörü Erdoğan Yılmaz, kar nedeniyle ertelenen Manisa Büyükşehir Belediyespor maçının arından Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar’ın sorularını yanıtladı.

 

DEVRE ARASI KAZANIMLARINI KAYBETTİK

Devre arası kampının kazanımlarını kaybetmek üzere olduklarını belirten Yılmaz; “İyi bir kamp dönemi geçirmiştik. Ama dönüşte 1 metre kar ile karşılaştık. Kapalı spor salonunda veya sentetik sahada çalışabildik. Zara Belediyesi ile karşılaştık. Maalesef bu maçın tam havasına giremeden 2 puan kaybettik. Akabinde Sakaryaspor maçına hazırlanırken çalışma şartları çok zordu. Şanssızlıklar hep üst üste geldi. Maalesef bugün de hava şartları yüzünden oynayamadık. Maç ileri bir tarihe ertelendi. Takım olarak iyi bir takımımız var. Mücadele olarak herkesten iyiyiz ama kar yüzünden ertelenen maçlar üst üste gelecek. 3 günde bir maç oynayacağız. Sakatlıklar olabilir, cezalı oyuncular olabilir. Telafi edeceğimizi umuyorum. Maç oynamamak kötü.  Bu haftayı da boş geçmemiz kötü oldu. Onun dışında çok çekindiğimiz bir şey yok. Ritmi bulmak önemli. Görüntü olarak bu kış çok çetin geçiyor. Bu maçın arkasından da ertelenen maçımız olabilir. Bu da bizi zorlayacak” diye konuştu.

 

HEDEFİMİZ PLAY OF DEĞİL

Genç oyunculardan kurulu bir takım olduklarını ifade eden Yılmaz; “Biz sezon başında takımı kurarken geleceğe yönelik kurduk. 3 yıllık planın ilk yılındayız. Biz hedef koymadık ama şartlar bizi ilk beşin içine getirdi. Gelmişken de bırakmak olmaz. Sonuna kadar mücadelemizi yapacağız. Biz hiçbir zaman -şampiyonluğa oynuyoruz-, -ilk beşe oynuyoruz- demedik. Ama bizim bir yerde avantajımız oldu. Oyuncularımızı hiç baskı altına sokmadık. Biz her zaman her maçta kazanmaya oynuyoruz. Her maçı kazanınca da potaya gidiyorsunuz. Düşündüğümüzün önündeyiz. Bu anlamda oynadığımız mücadele bizi yukarılara götürdü. Sezon başında da para verip oyuncu almayı düşünmedik. Bu sene ki felsefemiz takımın borcunu bitirip gelecek yıl hamle yapmaktı. Ama bu kadroyla biz buralara geldik. Demek ki önümüzü daha iyi görebiliyoruz. Devre arasında bir tek Fatih Şahin’i aldık. Onun dışında transfer yapmadık. Borcumuzu ödeyelim. Asıl bir sonraki yıl hamlemizi yapalım. Bu yıl nereye gidebiliyorsak gideceğiz. Pes etmek yok. Uzun vadeli planı bozmuyoruz tutarlı gitmeye çalışıyoruz. Önemli olan kulübün borcunu azaltmak” ifadelerini kullandı.

 

ÇOK ACİL TESİS LAZIM

Of İlçe Stadının yıkılacak olması ve yerine hastane yapılacak olması nedeniyle Ofspor’u zor bir sürecin beklediğini ifade eden Erdoğan Yılmaz; “Bu stat yıkılana kadar yerine başka bir tesis bulamazsak Ofspor’un geleceği maalesef karanlık. Bir Oflu olarak uzun vadeli düşünmek zorundayız. İstanbul’dan kalkıp bu yüzden buraya geldim. 2008’de geldiğimde de o dönemde yine tesisleşme projemiz vardı. Ama maalesef kullanamadık. Sportif başarı öne çıktı. Çok da aciliyeti yoktu. Ama şimdi tesisleşme yapamazsak Ofspor’un geleceği karanlık olur. Of’a yeni tesisler kazandırmak gerekir. Gerek alt yapısıyla, gerekse farklı branşlarda yapmamız gerekir. Artık bunu biraz daha dile getirmemiz gerekiyor. Mutlaka tesisleşme gerekir” diye konuştu.

 
YETENEKLİ GENÇLERİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Bölgede çok yetenekli oyuncular olduğunu ifade eden Yılmaz; “Çok yetenekli çocuklar var ama çalışma şartları yetersiz. Tesislerimiz yetersiz. Bir sürü branşta tesis olmalı şart. Gençlerimizi yetiştiremiyoruz. 18-19 yaşına gelen oyuncular genç değil. 15-16 yaşlarında eğitmemiz lazım. Genç takımların antremanlarına çıkıyorum. Bu yıl okullarla ilgili bir çalışmamız oldu. Futbol okuluna oyuncular kazandırdık. Tüm bölgeden oyuncu taraması yaptık. Yine yapacağız. Amacımız alt yapılardan oyuncu yetiştirmek. Bunun da temeli tesisleşmeden geçiyor. Tesisleşme her şeyin başıdır. Bir yerden başlamak gerekir” şeklinde konuştu.

Ropörtaj: Yüksel Yaşar
Haber    : Sümeyye Akaydın

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24