Almanya Dortmund’da Of Fırtınası Esti

Almanya’nın Dortmund şehrinde düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon” etkinlikleri kapsamında Of Belediyesi tarafından açılan standa gurbetçi hemşerilerimizin ilgisi yoğun oldu. Ziyaretçi akınına uğrayan Of standı, etkinliklerin ilgi odağı oldu.

Almanya Dortmund’da Of Fırtınası Esti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Dortmund Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı, Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu ve Trabzon Derneklerin katılımıyla Almanya’nın Dortmund şehrinde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri sona erdi.

 

TRABZON DORTMUND’A AKTI

24 -28 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın en büyük ikinci fuar merkezi olan Dortmund Westfalenhalle’de düzenlenen “Her yönüyle Trabzon” etkinlikleri, Trabzon’a ait kültür, sanat, spor ve sosyal etkinlikleriyle dört gün boyunca gurbetçilerle buluştu.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, TTSO, TİKA, DOKA, TOKİ, Trabzonspor, Vakıfbank gibi kurumların yer aldığı etkinliğe Of Belediyesi de kurduğu özel stantla katıldı.

 

Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, Kaymakam Eren Arslan, Meclis Üyeleri Emin Bilgin, Halim Kaya ve Faruk Öztürk, Of’un yetiştirdiği değerlerden Ressam Cemal Akyıldız ve Tarihçi Haşim Albayrak ile 4 kişilik personeliyle Of Belediyesi, Dortmund’da 5 gün süre ile gurbetçilere Of’u tanıttı.

 

OF BELEDİYESİ’NİN STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Gurbette yaşayan hemşerilerimiz, Of Belediyesi standına yoğun bir ilgi gösterdiler. Başkan Sarıalioğlu ve Belediye Personeli tarafından sıcak ilgi ve alaka il karşılanan ziyaretçiler, standa misafir dilerek kendilerine sıcak çay ikram edildi.

 

Standı gezerek sergilenen ürünleri inceleyen ziyaretçilere dergi, flor ve hediyelik çaydan oluşan hediye paketleri takdim edildi.

 

GURBETTE VUSLAT YAŞADIK

Gurbette hemşerileriyle güzel bir vuslat yaşadıklarını ifade eden Başkan Sarıalioğlu; "Dortmund şehrinde Of Belediyemizin standı, hem ziyaretçi açısından hem de katılımcı açısından gayet verimli geçti. Fuarda güzel bir sirkülasyon oldu. Kültürlerin ve renklerin buluştuğu fuarda her yöre kendine özgü özellik ve güzelliklerini tanıttı. Bizlerde İlim, Kültür ve Alimler şehri Of’un doğal güzellikleri ile tarihi, kültürel zenginliklerini gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere 4 gün boyunca en güzel şekilde tanıttık. Of’un misafirperver insanları, tarihi ve kültürel birikimi, doğal güzellikleri, eşsiz tarihi mekanları ve gelişmesini sürdüren alt yapısıyla turizm sektöründe istikbal vadeden bir ilçemizdir. Of Belediyesi olarak gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında Of’un tanıtılmasına yönelik buna benzer faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu fuarın pozitif yansımalarını önümüzdeki günlerde mutlaka alacağımıza inanıyorum. Kaymakamımız ve diğer arkadaşlarımızla standımızı ziyaret eden misafirlerimize ilçemizi en güzel şekilde tanıtma fırsatı bulduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

MEMLEKET HASRETLERİNİ GİDERDİK

Etkinliğin son derece verimli geçtiğini ifade eden Kaymakam Eren Arslan ise yaptığı açıklamada; “Burada bulunan gurbetçi kardeşlerimizin de memleketlerine olan hasretlerini bir nebze olsun giderme duygusunu yaşadık. Burada misafirlerimizi ağırlayarak, doğa harikası Of'umuzu her yönüyle tanıtmak amacıyla, ilçemizin yöresel zenginliklerini standımızda görücüye çıkararak tanıtımlarını sağladık. Gurbetteki Oflu hemşehrilerimizin memleketlerine olan hasretlerini gidermelerini bir nebze olsa da sağlayabildiysek ne mutlu bizlere” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24