Alireisoğlu; Ayşe Yılmaz’dan özür diliyorum

Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu Of Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen ve yanlış anlaşılmalara sebep olan Bayan Vaize konusunda açıklama yaptı.

Alireisoğlu; Ayşe Yılmaz’dan özür diliyorum

Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu Bayan Vaize konusunda açıklama yaptı.

 

Alireisoğlu yaptığı açıklamada Bayan görevli personele karşı herhangi bir hakaretinin söz konusu olmadığını ifade ederek; “Medya mensupları yaptıkları haberlerde konuyu farklı yönlere çekmeye çalışmışlardır. Benim böyle söylemlerim asla olamaz” dedi.

 

“Bizler kadınlarımızın sosyal haklarında olsun, başörtüsü mücadelesinde olsun her zaman yanında olmuş bir zihniyetin temsilcileriyiz” diyen Alireisoğlu; “Peygamber Efendimiz Veda Hutbesinde Kadınlarımızı bize emanet etmiştir. Onlar bizim başımızın tacıdır. Bizim kadınlarımıza karşı asla böyle küçük düşürücü eylem ve söylemlerimiz olamaz. Bu kabul edilebilir değildir. Olayı farklı yönlere çekmek isteyenler bu işi kullanmaya uğraşmaktadırlar. Yanlış bir anlaşılma neticesinde olayın bu noktalara gelmesi hepimizi üzmüştür. Ayşe hanımın nezdinde kadınlarımızın bizleri yanlış anlamasından ve belediyemizin bu şekilde anılmasından duyduğumuz üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Haberlere konu edilen Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında ifade ettiğim belirtilen açıklamalar tamamen gerçek dışıdır. Belediye ve şahsım adına Diyanet Görevlisi Ayşe Yılmaz Hanım efendiden ve Diyanet İşleri Başkanlığımızdan özür diliyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, ülkesine sevdalı, gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Sayın Bakanımızla gurur duyuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Of’ta uzun yıllar görev yapmıştır. Kendisinin ne derece başarılı bir kişi olduğunu biliyoruz. Bu olayın Sayın Bakanımız ve Sayın Başkanımız eklenerek servis edilmesi olayın arkasındaki art niyetli yaklaşımları gözler önüne sermektedir. Bizlerin kadınlara karşı bahsedildiği şekilde bir tutumu söz konusu olamaz. Belediyemizde bayan personellerimiz çalışmaktadır. Sekreterimiz bayandır. Kadına şiddetin sembolü olan Özgecan Arlsan’ın ismi Belediyemiz tarafından bir parka verilerek adı yaşatılmaktadır. Ankara’daki saldırıda hayatını kaybeden Nusrettin Can ve Zeynep Başak kardeşlerimizin ismi de Nisan Ayı Meclis toplantısında almış olduğumuz kararla Of Sahildeki bir parka verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24