Akyüzlü, Kadın Hayattır projesinde Of’u temsil etti

TOBB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ‘Kadın Hayattır’ sloganıyla Denizli’de düzenlenen Girişimci Kadınlar Zirvesi’ne Of TSO Meclis Başkanı Zuhal Akyüzlü de katıldı.

Akyüzlü, Kadın Hayattır projesinde Of’u temsil etti

TOBB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ‘Kadın Hayattır’ sloganıyla düzenlenen Girişimci Kadınlar Zirvesi Denizli’de gerçekleştirildi.

 

Zirveye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Necdet Özer ve Bülent Karakuş, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras, Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi ve Of TSO Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü katıldı.

 

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, bu organizasyona ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen kadın girişimcilere ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Girişimcilik şehri Denizli için bu zirvenin büyük bir onur olduğunu belirten Özer, “Bu onuru iki kişiye borçluyuz. Birisi TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu. Çok net söyleyebilirim ki Türkiye’nin gündemine girişimciliği sokan, özellikle kadın girişimciliğini ön plana çıkaran kişi TOBB başkanımız oldu” dedi.

 

Özer, Türkiye’de hiç kimse girişimcilik kelimesini ağzına almazken Hisarcıklıoğlu’nun TOBB çatısı atında dünyanın en büyük kadın girişimcilik yapısını kurduğunu söyledi.

Bu onuru borçlu oldukları diğer ismin de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu olduğunu belirten Necdet Özer, “Bakanımız kadınların sosyal ve ekonomik olarak gelişmeleri ile ilgili çok uzun zamandır çalışıyor. Sadece Türkiye’de değil, İslam ülkelerinde, Avrupa ülkelerinde bununla ilgili pek çok çalışma yaptı. Müthiş bir birikimi var. Diğer taraftan da özel sektör ilesinin bir üyesi aslında. Kendi ihtisas alanında, sağlık sektöründe kendisi de bir kadın girişimci. Göreve geldiğinden bu yana müthiş bir enerjiyle çalışıyor. Kısa sürede önemli adımlar attı. İş dünyasında kadın istihdamına yönelik kanunu hazırladı. Bugün de camiamızın yanında. Kadın girişimcilerimizin yanında. Kadınlarımızın yanında. Ev sahibeliği yapıyor. Kendisine camiamız ve Türk özel sektörü adına yürekten şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Türkiye nüfusunun yarısının kadın olmasına rağmen girişimcilerin sadece % 8’inin kadın olduğunu belirterek, “Neden böyle? Çünkü biz kadınlarımıza yıllarca “Sen bu işi yapamazsın!” demişiz. Daha doğrusu “Sen bu işi yapma!” demişiz. Yani nüfusumuzun yarısını, zenginlik potansiyelimizin yarısını hiç kullanmamışız. İşte bu alanda kadınları aktif hale getirmek için TOBB olarak 2007 yılında Kadın Girişimciler Kurulunu kurduk. Ekonomiye kadın eli değsin dedik. Bu kurul 81 ilde kadınlarımızı girişimci olmaya heveslendirsin, önlerini açsın, rol model olsun dedik. Allaha çok şükür toprağa attığımız tohum yeşerdi büyüdü ve burada gördüğünüz müthiş manzara ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24