Ak Parti Of İlçe Kadın Kolları’ndan Kutlu Doğum

Ak Parti Of İlçe Kadın ve Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Gecesi, yaşanan elektrik kesintilerine rağmen ara verilmeden devam etti.

Ak Parti Of İlçe Kadın Kolları’ndan Kutlu Doğum
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ak Parti Of İlçe Gençlik ve Kadın kolları tarafından düzenlenen kutlu doğum programı Of Sahil Gün Batımı tesislerinde yapıldı.
 
Akademisyen, Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Akbaba’nın konuşmacı olarak katıldığı program, Karadeniz Bölgesinin tümünde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle sık sık kesintiye uğradı.
 
Zehra Hatun Kur’an kursu Hocası Nurullah Dindar Hoca’nın Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda Kadın Kolları Başkanı Nurcan Hacıahmetoğlu ile Gençlik Kolları Başkanı Savaş Kul birer selamlama konuşması yaptılar.
 
Selamlama konuşmalarının ardından Naat yarışmasında birinci olan Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Semanur Yılmaz naat okudu.
 
Programın konferans bölümünde ise Akademisyen, Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Akbaba, Peygamberimizin hayatından kesitler anlattı. Hava muhalefeti nedeniyle Uçakların Trabzon’a inememesi nedeniyle Erzurum’a inen ve oradan da karayolu ile Of’a geldiğini belirten Akbaba, “Zorlu bir sürecin ardından Oflularla bir arada olmak güzel” ifadelerini kullandı.
 
Peygamberimizin yaşantısını aile hayatımızda uygulamamız gerektiğini belirten Akbaba, “kimler Mehmet Akif Ersoy gibi bir evlada sahip olmak ister. Hepiniz istersiniz değil mi? Peki hangi biriniz Akif’in babası Tahir Efendi gibi babasınız? Hangi biriniz Annesi Emine hanım gibi annesiniz?  Akif gibi çocuklar yetiştirmek için Tahir Efendi gibi, Emine hanım gibi anne ve babalar olmalıyız” diye konuştu.
 
Anne ve Babanın çocuklar için en önemli model olduğunu belirten Akbaba, “yaşantınızla, hal ve hareketlerinizle çocuklarınıza örnek olun. En iyi sadaka eşlerin birbirlerinin ağzına koydukları lokmadır. En önemlisi de yatağa küs girmeyin. En sağlıklı insanın bile gece boyu uykuda yaklaşık 50 defa nefesi durur. Yani bir nevi ölüm yaşar. Ne malum uyanacaksınız. O nedenle yatağa küs girmeyin. Birbirinize sırt çevirmeyin” diyerek tavsiyelerde bulundu.
 
İmam Şafi Hazretlerinin “Eğer Kur’an-ı Kerim inmemiş olsaydı sadece Asr süresi bize yeterdi. Eğer Peygamberimizden tek hadis bize intikal etmeseydi şu hadis bize yeterdi” diyerek o hadisi açıkladı.
 
Peygamber Efendimizin Cenab-u Allah’ın kendisini 9 vasıfla vasıflanmasını emrettiğini söylediğini belirten Akbaba, “Peygamberimiz de biz ümmetine bu 9 vasfı emretti. Bunlar Allah Korkusu, Konuştuğunda adil olmak, Varlıkta ve yoklukta israftan uzak durmak, Zulmedeni affedeceksin, gelmeyene gideceksin, vermeyene vereceksin, susmaların tefekkür olacak, konuştuğun zekir olacak, baktığın ibret olacak. Bu 9 maddeyi hayatımıza intibak ettiğimiz sürece çok önemli bir ivme kazanacağız” ifadelerini kulandı.
 
Program Of Müftüsü Mehmet Genç’in yaptığı dua ile sona erdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24