Ağaç dikme seferberlğine Of’tan destek

Ülke genelinde başlatılan “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında Of İmam Hatip Lisesi bahçesinde fidan dikme töreni gerçekleştirildi.

Ağaç dikme seferberlğine Of’tan destek

Türkiye’de “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu nedenle tüm ülke çapında fidan dikme ekinliği yapılarak orman varlığının artırılması hedefleniyor.

Özellikle bu yıl yanan orman yangınlarından sonra fidan dikme etkinlikleri daha da ehemmiyet kazandı. Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye'nin 81 ilinde aynı anda 11 milyon fidan dikilmesinin gerçekleştirildiği "Geleceğe Nefes" projesi uygulanmaya devam ediyor. 2021 yılı sonuna kadar Türkiye’de 250 milyondan fazla fidan dikilecek. Milli Ağaçlandırma Gününe Of'ta da fidan dikilerek destek verildi.

Bu sene Of'taki program Of Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde icra edildi. Fidan dikimine Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Orman Şefi Elvan Atabey Kuruoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Burak Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Yoğurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Ak Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sedat Gül ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle birlikte fidan diken Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu öğrencilere meyve fidanı taktim etti. Fidan dikme programı günü anısına çekilen fotoğrafla sona erdi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24