Acil 112 Sağlık ekipleri hastalık hastalarıyla boğuşuyor

Acil Sağlık 112’ye yapılan asılsız Acil Yardım çağrıları, gerçek hastaların hastanelere sevkini geciktiriyor.

Acil 112 Sağlık ekipleri hastalık hastalarıyla boğuşuyor

Bölgemizde ve Of’ta etkili olan kar yağışı en çok 112 Acil Sağlık çalışanlarını zorluyor. Acil Sağlık 112’ye yapılan asılsız Acil Yardım çağrıları, gerçek hastaların hastanelere sevkini geciktiriyor.

 

Hemen her kar yağışında yaşanan sorunlar bu yıl da yaşanmaya devam ediyor. Mahalle yollarını ulaşıma açtırmak isteyen vatandaşlar, Acil Sağlık 112’ye hasta çağrısı yapıyor. 112 ekipleri de Of Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçerek yolun açılmasını sağlıyor. Güç şartlar altında verilen zorlu mücadele sonrasında, olay yerine ulaşan ambulanslar, çok basit hastalıklar yaşayan vatandaşları hastaneye taşıyor.

 

KALYON’DAN OF’A GELMEK ÇİN

ARAKLI’DAN AMBULANS GELDİ

ÜSTELİK DE İSHAL İÇİN

 

Dün gece yaşanan bir hasta nakli bu kadar da olmaz dedirtti. Of Merkez İrfanlı Mahallesi’nde oturan bir vatandaş, Acil Sağlık ekiplerini arayarak yardım talebinde bulundu.

 

Of Acil sağlık birimindeki tüm ambulanslar görevde olunca Araklı 112 Acil Sağlık merkezinden bir ambulans görevlendiriliyor. Araklı’dan Of’a gelen ambulans, İrfanlı Mahallesi’ndeki hastayı alıp Of Devlet Hastanesi’ne getiriyor. Yapılan müdahalede hastanın şikayetinin ishal olduğu anlaşılıyor.

 

Yetkililer bu tarz asılsız ihbarların zaman kaybına ve gerçekten acil olan hastaların hastanelere sevk edilmesinin gecikmesine neden olduğu ifade ederek vatandaşların Acil Sağlık Ekiplerini gereksiz yere meşgul etmemelerini önemle rica ediyorlar.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24