48. Kütüphane Haftası Of’ta kutlandı

Kütüphane Haftası nedeniyle Of Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen programlarla öğrenciler Kütüphaneyi ziyaret etti.

48. Kütüphane Haftası Of’ta kutlandı
Ülkemizde her yıl Mart ayının son Pazartesi ile başlayan hafta Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 26 Mart - 01 Nisan 2012 tarihleri arasında 48. si kutlanan Kütüphane Haftası nedeniyle Of Halk Kütüphanesi tarafından etkinlikler düzenlendi.
 
“Bilgi toplumu çoğullaştırır” temasının işlendiği Kütüphane Haftası’nda Of’taki tüm okullar Kütüphaneye davet edildi.
 
Amaçlarının “Kütüphaneyi tanıtmak, kitapları sevdirmek ve okumayı teşvik etmek” olduğunu belirten Of Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mustafa Asan, “Etkinlikler kapsamında Of’taki tüm okullar kütüphaneye davet edildi. Bunun yanında Of Halk Kütüphanesinde kitap sergisi açıldı. Of Anaokulu’ndan 30 öğrenci öğretmenleri ile kütüphaneyi ziyaret ettiler. Öğrencilere pasta ve meyve suyu ikram ettik. Ayrıca minik öğrencilere boyamaları için boyama kâğıtları dağıtıldı. Of Anadolu Lisesi, Of Anadolu Öğretmen Lisesi ve Of Şehit Ahmet Türkan Çok Programlı Lisesi öğrencileri, Kütüphanemizi ziyaret ettiler” diye konuştu.
 
Etkinliklerin hafta boyu devam ettiğini belirten Asan, “Of Halk Kütüphanesinde 12054 kitap, 50 adet süreli yayın bulunmaktadır. 2011 yılında 20253 okuyucuya ulaşılmıştır. Ayrıca 7583 kişi de ödünç materyal almıştır. Kütüphanemizin 551 kayıtlı üyesi bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24