15 Temmuz Şehitleri 5.yılında Of’ta anıldı

15 Temmuz darbe girişiminin 5.yılı ve yaşanan olaylarda şehit düşen vatandaşlarımız, Of’ta düzenlenen törenle anıldı.

15 Temmuz Şehitleri 5.yılında Of’ta anıldı

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen Darbe Girişiminin 5.yılında ülke genelinde olduğu gibi Of’ta da düzenlenen etkinlilerle 15 Temmuz Şehitleri anıldı.

Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından Of’taki terör şehitlerinin kabirleri ve aileleri ile gaziler ve aileleri ziyaret edildi.

Etkinlikler kapsamında Of Müftülüğü tarafından Of Çarşıbaşı Büyük Camii’nde öğle namazı öncesinde 15 Temmuz ve tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Of Belediyesi tarafından belediyenin giriş katında açılan ve 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların resimlerinin yer aldığı resim sergisi Kaymakam Çiçek, Başkan Sarıalioğlu ve diğer katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

Of Belediyesi önünden düzenlenen akşam etkinliğinde ise Kaymakam Çiçek, Başkan Sarıalioğlu ve Emekli Vaiz Kadir Sevencan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Öğrencilerin 15 Temmuz ile ilgili şiirler okuduğu program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu’nun yaptığı dua ile sona erdi.

15 Temmuz etkinlikleri, 15 Temmuz 2016’nın simgesi olan selaların okunmasıyla sona erdi. Gece saatler 00.13’ü gösterdiğinde Of Merkez ve mahallelerdeki tüm camilerden Sala okundu.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2021, 02:53

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24