15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminin ardından kutlanmaya başlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4.yılı Of Belediye meydanında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlandı

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişiminde 180’i sivil, 62’si polis ve 6’sı asker olmak üzere toplam 248 kişi şehit düşmüş yüzlerce kişi de yaralanarak gazi olmuştu.

29 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan 6752 sayılı kanunla 15 Temmuz günü “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ilan edilmişti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4.yılı ülke genelinde olduğu gibi Of’ta da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Of Belediye Meydanında düzenlenen etkinlik şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın açılış duasını Of Müftüsü Hüseyin İspiroğlu yaptı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Of Kaymakamı Eyüp Fırat’ın konuşmalarının ardından 15 Temmuz Şehidi Oflu Hemşerimiz Fahrettin Yavuz’un abisi de bir selamlama konuşması yaparak o gece kardeşi ile birlikte yaşadıklarını ve kardeşi Fahrettin Yavuz’un nasıl şehit düştüğünü anlattı.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam eden programda İmam Hatipler Ömer Tellioğlu ve Mehmet Türkyılmaz da ilahi okudu.

Emekli Vaiz ve Müftü Vekili Kadir Sevencan Hocanın şehitlik üzerine yaptığı konuşmanın ardından program sona erdi.

Koronavirüs salgınının ardından düzenlenen ilk program olan programda oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılırken programa katılımın önceki yıllara oranla oldukça düşük olduğu gözlemlendi.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24