14 kişi daha organ bağışçısı oldu

Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Of Devlet Hastanesi tarfaından üzenlenen etkinlikle 14 kişiye Organ Bağışı Kartı verildi.

14 kişi daha organ bağışçısı oldu

3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanmakta olan Organ Bağışı Haftası etkinlileri kapsamında Of Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlikte 14 kişiye Organ Bağışı Kartı verildi.
 


Of Devlet Hastanesi Başhekimi Şaban Uysal yaptığı açıklamada; “Organ Bağışı, kişinin hayatta iken özgür iradesi ile tıbben yaşamı sona erdiğinde (Beyin ölümü) doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir. 18 yaşından büyük ruh sağlığı yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir” diye konuştu.

 

Of Devlet Hastanesi’nde “Organ Bağışı Birimi” nin mevcut olduğunu belirten Başhekim Uysal; “Organ Bağışı Başvurusu yapan kişilere bir form doldurulup “Organ Bağışı Kartı” verilmektedir. Bu kartı olan kişiler bu kartı ömür boyu yanlarında taşımaları gerekmektedir. Ayrıca ailelerine bilgi vermeleri gerekmektedir. Bağışçıların  ileriki hayatlarında bir beyin ölümü gerçekleştiğinde ailelerin imzalı onayının da alınması  halinde  ancak organ bağışı  ve nakil gerçekleşebilmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

Ülkemizde yılda 2 bin civarında hastanın organ beklediğini belirten Başhekim Uysal; “Bu hastalarımız maalesef organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Bu etkinlikteki amacımız; bu konuda personelimizi duyarlı hale getirmek ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmektir. Bu hem sosyal sorumluluğumuzun gereği hem de görevimiz gereğidir. İnşallah bu konuda bir farkındalık ve bilinçlenme oluşturabiliriz. Unutmayalım ki;

 

“Bağışlanan her organ  Filizlenen bir hayattır”… Bir gün bizimde bir doku veya organa ihtiyacımız olabilir” diye konuştu.

 

Başhekim Uysal, “Bu konuda;

-Bütün Eğitim Kurumlarına

-Sağlık Çalışanlarına

-Sivil Toplum kuruluşlarına

ve Basınımıza önemli görevler düşmektedir.

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası  kutlu olsun” ddi.

 

Organ Bağışı Başvuruları;

-İl Sağlık Müdürlüğü

-İlçe Sağlık Müdürlüğü

-Devlet / Üniversite /Özel Hastanelere

-İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerine

-Sivil Toplum Kuruluşları (Organ Nakli  Vakıf ve Dernekler)  yapılabilir.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24