12 Eylül Faşizmi 34 yıldır Kesintisiz Devam Ediyor!

CHP Of İlçe Başkanı Erdal Özçelik, 12 Eylül’ün kimilerinin düşüncesinin aksine 34 yıl öncesinde kalmış, yaşanmış ve geçmiş bir tarihsel olay olmadığını söyledi.

12 Eylül Faşizmi 34 yıldır Kesintisiz Devam Ediyor!

CHP Of İlçe Başkanı Erdal Özçelik, 12 Eylül’ün yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada 12 Eylül’ün 34 yıldır devam ettiğini belirtti.

 

İşte Özçelik’in açıklaması;

34 yıl önce demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükselten halk karşısında Tankları buluyordu, bugün aynı taleplerle sokağa çıkan halk Toma'ları buluyor. 

İşkence o gün de vardı, günümüz standartlarında bugün de devam etmekte. 

Her türlü demokratik hakkı askıya almış Askeri Cunta iktidarı ile, kadınından çocuğuna, gencinden yaşlısına tüm halka zulmü hak gören, sokakları yakıp yıkan, halka saldıran ve onlarca gencin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan bugünkü iktidar arasında bir nebze olsun fark yoktur.

 

Kör kuytularda kaybedilen, katledilen insanların yerini, kendi beslemesi medya aracılığıyla linç edilerek, itibarsızlaştırarak yok edilen insanlar aldı.

 

Yaşı büyütülerek idam edilen, işkencelerde katledilen yiğitlerin yerini, uzun tutuklulukla hayatları karartılan, F tipi hücrelerde tecride mahkum edilen insanlar aldı. 

 

Sendikaları, demokratik kitle örgütleri Askeri Cunta ile kapatılan emekçi halkımız, gökdelen inşaatı asansörlerinde, yerin yüzlerce metre altında ölüme mahkum koşullarda çalıştırılıyorsa,  kim 12 Eylül rejimi bitti diyebilir ki. 

 

O gün de bu ülkenin sokaklarında ölüm kol geziyordu, bügünde. 

O günün iktidarı da gözünü kar hırsı bürümüşlerin iktarıydı, bugünün iktidarı da. 

O günün iktidarı da kendinden olmayanı öteki, lânetli ilan ediyordu, bugünün iktidarı da. 

Kısacası 'açık faşizm' koşulları o günden beri kesintisiz devam etmektedir. AKP iktidarı 12 Eylül Faşizminin ulaştığı en yüksek noktadır. 

 

Bugün bu Faşist uygulamaların bir sonucu olarak;  dağınık duran,  derlenip toparlanamayan demokrasi güçleri tüm halkımızın umududur. 12 Eylül zindanlarını dolduranların açtığı yolda yürümeye devam ediyoruz. Bu ülkenin uçsuz bucaksız ovalarında ve tarlalarında, zindanlarında, atölyelerinde, tezgahlarında yaşamı savunanlar var olduğu sürece bu umut yok olmayacaktır. Bu umut, faşizme karşı direnmenin kararlılığı, dayanışmanın sonsuz gücü ile sonuca varıncaya dek yaşayacaktır. 

 

12 Eylül rejimi  34. yaşını bugünkü iktidarıyla kutluyor. 34 yıldır devam eden bu zorbalık, zulüm; geçmişten aldığımız ve geleceğe taşıdığımız mücadele azmi ile son bulacaktır!...

 

Erdal ÖZÇELIK 

CHP Of İlçe Başkanı

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
OF.
OF. - 10 yıl Önce

BU BAŞKAN NE KADAR BİLİYOR.

süleyman saral
süleyman saral - 10 yıl Önce

li ne demekse ismini saklıyarak yorum yapan li arkadaş aklın yolu bir bugunkü hükümetin baskıları ile 12 eylülden sonraki baskıları hatta akp dönemindeki baskılar ı karşilaştırırsan chp başkanı erdal beyin ne demek istedigini anlarsin tabiki anlamak istersen.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24