NAMAZ AMA NASIL?!!!

Bir müddet önce ki Cuma Namazından sonra namaz çıkışı Hacılarla güzel bir sohbet etme fırsatı bulduk. Sohbet esnasında hacılardan biri Nizamettin Hoca Kardeşim “ Ben İslami bir yönetimde yaşamak istemiyorum”. Dedi. Bende kendisine “Hacım nasıl olur az önce namazdan çıktık. Bu kanıya nereden vardın?!” Dediğimde hacı Ağabey “yok kardeşim bak ben bu kanıya nasıl vardım” diyerek konuşmasına devam etti.

                      
Bu Hacı Ağabey  toptancılara giderek aylık kumanyalarını alırmış. Toptancıya gittiğinde temel gıdalardan birinci sınıf para verip eve gönderin dediğinde bugüne kadar toptancılardan evine verdiği parayı karşılayan bir tek ürün gelmemiş!  Bu nasıl Müslümanlık diyerek Müslümanlara küsmüş!

                      
Bir de sonradan Müslüman olan Yusuf İslam’ın Müslümanlığa girişini sizlerle paylaşmak isterim. Yusuf İslam” Ben Müslümanların hayatına bakarak Müslüman olmadım. Eğer Müslümanların hayatına bakarak Müslüman olmakla karşı karşıya kalsaydım kesinlikle Müslüman olmazdım. Rabbim bana Kuranla tanışmayı nasip eyledi ve ondan etkilenerek Müslüman oldum “ der.

                    
Bir de insanlığın başına bela olan fitne ve fesat yuvası İsrail Başbakanı Netanyahu’nun bir sözüyle yazıma müsaade ederseniz devam etmek isterim. Kendisine  Müslümanların sizleri yeneceği hadislerde yazıyor denildiğinde bu fitne başı “Kur’an da ki Müslümanları bulursak o zaman bakarız” demiştir.

                      
Evet gerek ülkemizde ve gerekse İslam aleminde namaz var. Ama namaz ne hikmetse sosyal hayatımıza bir türlü karışmasını sağlayamadık. Bakınız Kuran da Rabbimiz ne buyurmaktadır;” Muhakkak ki namaz çirkinliklerden ve kötülüklerden uzak tutar.” Ayet açık ve net. Rabbimizin ifadesiyle namaz kişiyi her türlü kötülüklerden uzak tutması asli vazifesi olarak karşımızda durmaktadır. Fakat ne hikmetse bu namaz kılan Müslümanlar bir türlü sosyal hayatlarına bir çeki düzen verememekte.

                     
Müslümanın namaz dışı hayatında akla hayale gelmeyen her türlü ahlak dışı yaşantı söz konusu. Namaz kılarız fakat bu namaz bir türlü ticaretimize karışmaz… Namaz kılarız ama bu namaz bir türlü eğitimimize karışmaz… Namaz kılarız ama bu namaz bir türlü hukukumuza karışmaz… Ondan sonra da bizler Müslümanız deyip bu şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda  gezip eylenmekteyiz…

                   
Namaz kişiyi kötülüklerden alı koyması lazım gelmekteyken ama bir türlü yuvalarımızda İslami bir yaşantıyı kurmayı beceremedik.

                    
Namaz kıldık ama bir türlü Müslüman kardeşimiz bizlerin ellerinden ve dillerinden emin olamadı.

                    
Namaz kıldık ama ne hikmetse bir türlü komşuluk ilişkilerimizi İslam’ın istediği gibi bir yola koyamadık. Yan daireden cenaze çıkıyor fakat yan komşusu bundan haberi yok.

                 
Namaz kıldık ama ne hikmetse akrabalık bağlarımız İslam istemediği halde kopma noktasına geldi. Bayramlar tatillere dönüştü. Bırakın öyle uzak akrabalarını kişiler anne babalarıyla konuşmamakta.

Hani Peygamberimiz ne buyurmuşlardı; “ İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de hakiki manada iman etmiş olmazsınız.”

Namaz; Kişiyi  hem kul hem de adam gibi adam yapan bir ibadet. Ya bizler ne durumdayız?!!!

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24