Kuşkusuz İsrail Türkiye’nin dostu değildir

Tutarlı olmak, insan hayatında olduğu gibi devletler hayatında önemli olmak zorundadır. En azından ben öyle olması gerektiğine inanıyorum. Aksine bir tutum ve yaşam inandırıcılığı da zayıflatır. Eğer, yaşadığımız hayatta dönemsellikler hareketlerimizi tayin ediyorsa bir gün gelir methettiğimiz döneme kötü,  zem ettiğimiz döneme iyi diyerek alkış tutarız. O nedenle gerek insan hayatında gerekse devletler hayatında en önemli şeydir dürüst ve tutarlı olmak. Beceremeyeceğiniz meziyetlerle toplumun karşısına çıkarsanız bir gün gerçek ortaya çıkar topluma karşı da mahcup duruma düşülür. Böyle durumlarda sürdüremeyeceğiniz savaşa girmektense hiç girmemek daha evladır.

 

İnsafını kaybetmiş bir dünyada mazlumların vicdanı ve hamisi olan Türkiye bu görevinden vazgeçirilmeye çalışıldı, çalışılıyor. Dört tarafı ateşle çevrili ülkemizin bu zor zamanda dayanacağı, tutunacağı devletler düzeyinde gerçekten kimse kalmamış. İslam dünyasının ve mazlum dünyanın yapması gerekeni tek başına Türkiye’nin yapması taraflı tarafsız tüm halklardan destek gördü.  Burada insanlığın yapmadığını Türkiye tek başına yaptı, yapıyor. Türkiye mazlumlara yardım ettikçe daha da yalnızlaştırıldı. Halklar nezdinde kazandığı takdiri yönetimler nezdinde görememiş bu tablo adeta nefrete dönüşmüş durumda. Gözlerimizi açıp dikkatli baktığımızda tüm bu oyunların merkezinde İsrail devleti ve onun geleceğine hizmet eden Siyonizm vardır. Bunu görmekten vazgeçmek düşmanın oyununa yenik düşmektir.

 

Bütün bunların ışığında AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in ; “Kuşkusuz İsrail halkı ve devleti bizim dostumuzdur.” Sözü umalım ki bir dil sürçmesidir. Yok, öyle değilse bilinmelidir ki bugüne kadar İsrail ile ilgili söylenen her şey yalan ve kandırmacadan ibaret kabul edilir halk nezdinde. Türkiye yalnız kalmama adına İsrail gibi bir yılanı tekrar dost edinirse bu zamana kadar söylediklerini ve yaptıklarını hatta kendini inkâr etmiş olur. Milletin zihninde ve gönlünde yer alan omurgalı duruşu yok ederse daha da ileri giderek  dışarıda “dost” kazanacağım derken içeride “dost” kaybeder Türkiye.

 

Bence hiçbir meşruiyeti olmayan bu yakınlaşmada kazanan yine İsrail ve onun âli amaçlarına hizmet eden Siyonizm olacaktır. Devletler arası konumunda yalnızlıktan kurtulmanın verdiği karşı bir üstünlük sağlanmış olsa da halklar nezdinde büyük sükûtu hayale uğrayacaktır. Vicdanları yaralayacak bu hamlede inşallah aceleci davranılmıyordur.

 

Bölgede İsrail’in önünde onun kabul edilemez haylazlıklarına ilk kez karşı koyan ülkeydi Türkiye. Bunun bedelini de İsrail bölgede Türkiye’yi yalnızlaştıracak politikalara ve siyasi hareketlere destek vererek ödetti.  Rusya ile yaşanan kriz de belki de Türkiye’nin İsrail’e yaklaşması için yapılan bir hamleydi. Güçlü olmak niceliksel büyüklükle ilgili değilmiş demek ki. Niteliksel olarak büyük olan İsrail 78 milyonluk Türkiye’ye istediğini yaptırabiliyor.

 

Zor şartlar yaşayan Türkiye bu yol ayrımından nasıl manevra yaparak sıyrılacak? Gerçekten merakla bekliyoruz. Mavi Marmara olayıyla İsrail ile ilişkilerin neredeyse kesilmesi noktasına gelmişti.  Öne sürülen şartlar karşılanmadan ilişkiler normalleştirilirse Türkiye’nin burada büyük itibar kaybetmesine neden olacağına inanıyorum. Velev ki kâğıt üzerinde İsrail özürden sonra tazminat ve Gazze’ye ablukayı kaldırmayı kabul etsin. İsrail hangi sözünü tutmuş ki bu sözünü tutsun. Belki kâğıt üzerinde mutabakat sağlanmış olacak. Türkiye de ben istediklerimi aldım diyecek. Sonra da her şey aynı olacak. İsrail vuracak biz hamasi nutuklar atacağız.

 

Devlet adamlarımızın işinin kolay olmadığını biliyoruz. Rabbim hayırlı işlerde yardımcıları olsun. İsrail’le dostluk hayır getirmez. İnşallah buradan Türkiye’nin bu zamana kadar oluşturduğu algı ve mazlum halklar için umut olma durumu zarar görmez. İsrail’le devletlerarası ilişki kurmak zorunda kalabiliriz bu bir yere kadar anlaşılabilir. Ama bunu sağlama adına,  toplumsal algı oluşturmak için İsrail devleti ve halkı bizim dostumuzdur sözünü içimize sindiremiyoruz. Katil devlet ve halk bizim dostumuz olamaz. Bu çizginin aşınması bize ve bizden beklentisi olan mazlum milletlere çok şey kaybettirir. Ya rabbi milletimize bu fitne topluluğuna karşı güç ve zafer nasip eyle. Senin rıza-i ilahin için çalışan bu milleti aziz kıl.

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24