TDF Başkanı Şatıroğlu'ndan TFF Başkanı Özdemir'e cevap

TDF Başkanı İsmail Şatıroğlu, TFF Başkanı Özdemir’in Trabzonspor hakkındaki açıklamasını sert bir dille uyardı.

TDF Başkanı Şatıroğlu'ndan TFF Başkanı Özdemir'e cevap

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in Trabzonspor hakkındaki açıklamasını sert bir dille uyardı.

Başkan Şatıroğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Bilindiği üzere, Trabzonspor’un eski futbolcularından Ömer Rıza, haklarını alamadığı gerekçesiyle, TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurumu’na başvurusunun reddi sonrası, konuyu AİHM’e taşımış, birçok futbolcu için emsal teşkil eden bir kararla davayı kazanmıştı ve AİHM gerekçesinde, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun "Bağımsız, tarafsız bir organ olmadığı ve yapısının değiştirilmesi gerektiğini" belirtmişti.

Trabzonspor Kulübümüz, bu karara atıfta bulunarak, "Türkiye'de futbolda cezaların bir standardı yok, cezalar kişiler ve kurumlara göre değişiyor” gerekçesiyle, Türkiye'deki spor yargılaması konusunda tavsiye kararı isteğiyle başvurduğu Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK)' da aynı yönde görüş belirtmişti.

Trabzonspor, AİHM ve KDK kararları gereği, “Hakem hataları dahil kendilerine yapılan haksızlıkları” ve “TFF'nin üyesi olmasına rağmen FIFA kriterlerine ve talimatlarına aykırı davrandığı ve kurullarının bağımsız olmadığını” belirten bir şikayet dilekçesiyle FİFA’ya başvurmuştu.

Bunun üzerine TFF, Trabzonsporun bu şikayetinin “ligden düşürülmesini gerektiren, lisansını iptal edilmesi” gerekçesiyle kulübümüzü tehdit etmişti.

Biz Trabzon(spor) lular olarak;

*Kulüpler Birliği’nin Trabzonspor’un yanında olduğuna dair sert tepkisinin, duygularımıza tercüman olduğunu,

*TFF ve ilgili kurullarının bağımsız ve adil olmamasının, geçmişte Trabzonspor’umuza yaşattığı haksızlıkların unutmadığımızı;

*Trabzonspor’a yapılacak her türlü tehdidin, en başta Trabzon(spor)lulardan döneceğinin bilinmesini istiyoruz.

*Bu tür tehdit ve ayak oyunlarının sahiplerinin farkındayız ve nefretle izliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Of Ajans

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24