Of’un kurtuluşu İstanbul’da kutlandı

Of Hayrat Derneği, Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümünü İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlediği etkinlikle kutladı.

Of’un kurtuluşu İstanbul’da kutlandı

Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle Of Hayrat Vakfı ile Of Hayrat Derneği tarafından İstanbul’da bir etkinlik organize edildi.

 

Haliç Kongre merkezinde düzenlenen etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oflu hemşerimiz Süleyman Soylu, Of kaymakamı Eren Asla, Ümraniye Kaymakamı Oflu hemşerimiz Suat Dervişoğlu, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Of Hayrat Vakfı Başkanı Celal Yıldırım, Of Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral, Genel Sekreter Emrullah Tellioğlu, işadamları Murat Türköz, İrfan Altıner, BİK Eski Müdürü Oflu hemşerimiz Mehmet Atalay, dernek üyeleri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte konuşan Of Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral, derneğin faaliyetleri hakkında ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

 

Kaymakam Eren Arslan yaptığı selamlama konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da bir konuşma yaptı. Katılımcılar tarafından uzun süre alkışlanan Bakan Soylu, doğuda yaşanan terör olaylarına değinerek dış güçlerin ülkemizi kaosa sokmak için uğraştıklarını ifade etti.

 

Dış güçlerin oyunlarının başarılı olamayacağını ifade eden Soylu, yayla evleri konusunda da açıklama yaptı. Soylu; “Biz yaylaları  büyük şehirler gibi beton yığınına çevrilmesinden yana değiliz. O yaylalarımızı biz nasıl aldıysak geleceğimiz olan çocuklarımıza da öyle bırakmak istiyoruz. Biz geleceğimize temiz ve berrak bir ülke bırakmanın mücadelesini veriyoruz. Yaylalardaki ısrarımız bu yüzdendir” dedi.

 

Of Hayrat Derneği Tiyatro Ekibi’nin sahne aldığı gecede Kurtuluş Savaşında yaşanan olaylardan  bir bölüm sahnelendi.

 

Zeynep Başkan ve Resul Dindar’ın sahne aldığı final bölümünde davetliler eğlenceye doydu.

 

Haber-Foto: Sadullah Dervişoğlu

 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
y.raif hızal
y.raif hızal - 8 yıl Önce

ofun kurtuluşunu bende kutluyorum .amma of kurtuluş gecesini akpnin sovuna dönüştüren konsepti vede zihniyeti kınıyorum süleyman soyluyuda konuşmasından dalayı kat ve kat kınıyorum ofun kurtuluşu sadece bir zihniyetin kurtuluşu olsun ben bu şekilde bir kutlamayı kabul etmiyorum.

OF KURTULDU
OF KURTULDU - 8 yıl Önce

OFUN KURTULUŞU BÖYLE Mİ OLMALI. ÜLKEMİZDE SON ZAMANLARDA BU KADAR ŞEHİT HABERLERİNE RAĞMEN. ŞARKILI TÜRKÜLÜ BİRİLERİNİN SAÇMA KONUŞMALARIYLA GEÇEN GÜN. KEŞKE O GÜNDE KURANI KERİM OKUNSAYDI. ÜLKEMİZİN DÖRT BİR TARAFINDAN GELEN OFTA KURAN KURSLARINDA OKUYAN ÖĞRENCİLER ÇAĞRILSA VE O SANATÇILARA VERİLEN PARALAR KURAN KURSLARINA YARDIM OLARAK GİTSE. ASLINDA YAZACAK ÇOK ŞEY VAR DA. NEYSE. AMA NİYE BÖYLE OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR. PARA VE MEVKİ.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24