Oflu Çakır, İstanbul DTO Başkanlığı için aday oldu

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR)’nin eski başkan vekili Salih Zeki Çakır, Mart ayında yapılacak Deniz Ticaret Odası (DTO) başkanlığı seçiminde aday olacağını açıkladı.

Oflu Çakır, İstanbul DTO Başkanlığı için aday oldu

Oflu hemşerimiz ve Ballıca Belediyesi Eski Başkanı Hasan Çakır’ın da oğlu olan Salih Zeki Çakır, DTO Başkanlığı adaylığını düzenlediği bir basın toplantısı ile duyurdu.

 

Sektörün durumunu bilen biri olarak, değişimin gerekli olduğunu vurgulayan Çakır, 'Odaya üye olup da yerini ve yararlarını bilmeyen varsa; kendini odanın bir ögesi olarak görmeyen varsa değişimin gerekliliği ortadadır.' ifadelerini kullandı.

Bu çerçevede sektöre yararı olanları da değişimin yanında olmaya ve kendileriyle birlikte yürümeye davet eden Çakır, 'Hepimizin bir öyküsü var, hepimizin deneyimi var. Onun için geniş katılıma imkan veren, sessiz kalanlara ses veren, üreten, tartışan, yardım eden, hesap sorabilen ve hesap verebilen bir DTO temenni ediyoruz.' dedi. 

30 senedir aktif olarak denizcilik faaliyetlerinin içinde olduğunu belirten Salih Zeki Çakır, şöyle devam etti: 

'Sorunları gayet iyi bilen biriyim. Brokerliğinden acenteliğine, gemi yapımına kadar faaliyet yürüttüm. Ülke içinde ve dışında pek çok şirketi hayata geçiren biri olarak genç arkadaşların yetişmelerine yardımcı oldum. Son 10 senede camiayı ilgilendiren sorunlara çare için didindim durdum. Sektör için pek çok projenin ortaya çıkmasına katkı sundum. Sorunları en iyi mağdurları bilir. Biz sorunlarla karşı karşıya olan bir ekip olarak çare üretmeye talibiz. Artık değişimden pay almayı dileyenlerle, yeni şeyler üretmeyi dileyenlerle, iyi şeyler yapmayı dileyenlerle yelken açtık geliyoruz. Tersanesi olan üyemizin de taşeronun da aynı itibarı görmesi içini yelken açtık. Armatör ile küçük tekneleri olanların sorunlarına çare aramak için yelken açtık. Denizcilik eğitimi veren fakültelerin ve MYO'ların derdine deva olmak için yelken açtık. Gemisinin liman ücretini ödeyemeyen, yakıtını karşılayamayan, bakım giderlerini temin edemeyen armatörlerin sorunlarına çare olmak için yelken açtık.' 

YERİ GELDİĞİNDE GİTMEYİ DE BİLECEĞİZ
Hiçbir grubun vesayetinde olmadığını dile getiren Salih Zeki Çakır, 'Değişim için geleceğiz. Hiçbir grubun vasisi de değiliz. Değişim hepimizin menfaati için. Zamanı geldiğinde gitmeyi de bileceğiz. Hedeflerimizi ve faaliyetlerimizin bilincindeyiz. Yani 'Vira Bismillah' dedik, rotamızı sancak 30 olarak belirledik. Adaleti temsil edeceğiz ve başarılı olacağız. Bundan kuşku duyulmasın' şeklinde konuştu. 

Çakır'ın ardından söz alan eski kaptanlardan Altay Altuğ, denizcilerin dost olduğunu vurguladı. Bir arada olmanın öneminin anlatan Altuğ, cebinden mızıkasını çıkardı ve 'Eski Dostlar' adlı parçayı çaldı. Altuğ'un parçaları, basın toplantısında bulununlar tarafından uzun süre alkışlandı. 

İstanbul Sözbir Otel'de yapılan basın toplantısına, sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterirken, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, GESAD Başkanı Ziya Gökalp, Denizcilik Federasyonu Başkanı Bülend Temur, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı İsmail Akpınar, GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Başkan Vekili Kenan Türkantos, Türk Aramatörleri İşverenler Sendikası Başkanı İlhan Karavelioğlu ve çok sayıda sivil toplum örgütü ile sektör temsilcisi hazır bulundu.


Kaynak: CİHAN

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Y.Hacıahmetoğlu
Y.Hacıahmetoğlu - 11 yıl Önce

Değerli kardeşim.İnşallah dilediğin gibi olur.Seçileceğine inanıyorum ve başaracağından da eminim.Bu zorlu yolda sen ve ekibine başarılar temenni ediyorum.Bil ki kalbim seninle.

idris keleş
idris keleş - 11 yıl Önce

Salih abimize yeni görevinde başarılar diliyorum. Hayırlı olsun.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24