Küçükçekmece Trabzonlular Derneği hizmete açıldı

Trabzonluların yoğun olarak yaşadığı İstanbul Küçükçekmece’de Küçükçekmece Trabzonlular Derneği açıldı.

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği hizmete açıldı

İstanbul’da Trabzon derneklerine bir yenisi daha eklendi. Kurucu Başkanı Hafız Şirazi Kaba başkanlığında yapılan çalışmalar sonrası Trabzonluların yoğun olduğu ve bugüne kadar ihtiyaç olmasına rağmen bir türlü kurulamayan Trabzonlular Derneği kuruldu.

İstanbul Küçükçekmece’de E 5 yolu üzerinde kurulan Trabzonlular Derneği açılışını aynı zamanda derneğin 61. üyesi de olan Trabzon Araklılı Belediye Başkanı Kemal Çebi yaptı. Açılışta konuşan Başkan Çebi, 61 numarasının kendisine çok pahalıya mal olacağını hissettiğini söyledi.

Başkan Kaba; “54 yıldır bu şehirde yaşıyoruz”

Pandemi döneminden dolayı sosyal mesafelere dikkat edilerek yapılan kahvaltılı toplantıda konuşan Küçükçekmece Trabzonlular Derneğinin Kurucu Başkanı Hafız Şirazi Kaba; “Trabzonluların yoğun yaşadığı İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olan Küçükçekmece’de Belediye Başkanımızın da 54 yıldır yaşadığı ilçemizde bu dernek zorunluydu. Çünkü birlik ve beraberlik için en ideal yerler gurbette hemşeri dernekleridir. Ben de yaşadığım bu ilçemde büyüklerimizin de destekleriyle büyük bir heyecanla kurma çalışmalarına başlayarak kısa zamanda Küçükçekmece Trabzonlular derneğini kurduk. Bugün sadece tam tamamlanmamış haliyle hem ilçemizin belediye başkanı da olan Kemal Çebi’nin katılımıyla kurucu arkadaşlarımızla kahvaltı yaparak eksiklerimizi görmek amacıyla buluştuk. Elbette Trabzon’umuza Küçükçekmece’mize yakışır bir açılış yapacağız. Bundan sonra kadınımızla erkeklerimizle tüm hemşerilerimizin bir Trabzon evi var. Burada siyaset değil Trabzonluluk önde olacaktır” dedi.

Başkan Çebi; “Trabzonlulardan vatan haini çıkmaz,

vatana bayrağa saygılı insanlar çıkar” dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi katıldığı kahvaltıda Trabzonlu hemşerileriyle sohbet etti. Son günlerde Küçükçekmece Belediyesinin İstasyon Mahallesi’nde çocuk parkında yapılan terör örgütlerinin paçavra sembolleri konusunda gazetecilere açıklamalarda bulunarak “ böyle bir şeyi ilçemde görmek elbette beni de çok üzmüştür. Belediye olarak çok yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Amacımız ilçemizde ki halkımıza en iyi en güzel hizmeti vermek. Ancak bu işlerle ilgilenen birimlere verdiğimiz görevleri maalesef istemediğimiz biçimde kullananlar olmuş ve bu beni de çok üzmüştür. Bu konu da suçlular kim olursa olsun en kısa zamanda bulunarak en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Ben 54 yıldır bu ilçede yaşıyorum. Burası benim Trabzon’dan sonraki 2.memleketim. Trabzonlulardan vatan haini çıkmaz. Bu konuda beni de tanıyanlar iyi bilir ki en hassas konumuz bayrağımız ve vatanımızdır. Ondan dolayı bunu yapanların yanına kalmayacaktır” dedi.

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2020, 18:38

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
YORUMLAR
Muzaffer harbutoglu
Muzaffer harbutoglu - 3 yıl Önce

Sayın Baskan kemal cebi abimizi herkes tanır dedikleri doğrutur.fakat ilce olarak çok hassas ve bir bölge ? Takibi bizzat kendi takip etmesinde biraz eksik var olduğunu.ve ekipmanlardaki sıkındının farkında olduğunu ve bunun icin daha citti takip etmesi gerekdiğini düşünüyorum.çok hassas dönemden geçmemiz sebebiyle korgulu yatacak yerine uyanık kalmak en iyisi ....Başarılar diliyorum

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24