Küçükçekmece'de Trabzonlular farkını hissedecek

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Başkan ve Yönetimi Ramazan ayı dolayısıyla mahalle muhtarlıklarına 100’er koli erzak yardımında bulunuyor.

Küçükçekmece'de Trabzonlular farkını hissedecek

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine erzak yardımı yapmak için bir kampanya düzenledi.

Fakat bu kampanyanın hemşehri derneklerinin alışılagelmiş erzak yardımlarından farklı bir yönü var. Dernek yardımları üyelerine veya hemşehrilerine yapmıyor. Küçükçekmece’nin 21 mahallesindeki mahalle muhtarlarına erzak kolisi desteği sağlıyorlar. Dernek yöneticilerinin ve üye iş adamlarının imkanları ile her muhtarlığa 100 adet erzak kolisi dağıtılacak. Toplam 2100 koli erzak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Başkanı Hafız Şirazi Kaba yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Trabzonlular Derneği henüz yeni bir dernek olmasına rağmen yaşadığımız kentin ve insanlarının Trabzon ve Trabzonlular kadar önemli olduğunun bilincinde olan bir kültür oluşturmuş durumdayız. Ramazan ayında bizimle aynı faaliyet alanında olan pek çok dernek, vakıf ihtiyaç sahibi üye ve hemeşhrisine destek oluyor. Küçükçekmece Trabzonlular Derneği üyesine ve hemşehrisine destek olmayı zaten varoluş amacı olarak görmektedir. Biz Küçükçekmece’nin geri kalanına nasıl dokunabileceğimizin planlaması içerisindeyiz. Erzak kolilerimizin dağıtımını da bu düşünce ile planladık. İlçemizdeki ihtiyaç sahiplerine en doğru erişim noktasının muhtarlıklar olduğuna inanıyoruz. Başarılı, görevini hakkı ile ifa eden bir muhtar gece yatağına aç giren komşusunu en iyi bilendir. Bu inançla erzak kolilerimizi muhtarlarımıza emanet etmeye karar verdik. Her muhtarımıza 100 koli ulaştıracağız. Şuana kadar 1500 kolimiz 21 mahallemize dağıldı. 600 koli daha önümüzdeki hafta içerisinde adreslerine ulaşmış olacaktır. 2100 koliyi tamamlayacağız. Bazı mahallelerimiz nispeten daha küçük veya sosyoekonomik düzeyi diğerlerinden yüksek. Bu konuda muhtarlarımız birbirlerine koli aktarımı da yapabilir. Bu tamamen onların dayanışmasına bırakılmış bir durum. Manevi hazzı büyük bu hizmetimizin gerçekleşmesinde emeği hepimizden çok olan arkadaşlarımız Ahmet Yeşilyurt ve Murat Gülgönül’e özellikle teşekkür etmek istiyorum. Destekleri ile kampanyayı gerçekleştirmemizi sağlayan tüm arkadaşlarımızın hayırlarının kabul olmasını diliyorum”

Of Ajans

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2021, 03:33

Yüksel Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24