Kıyıboyu Derneği kahvaltıda buluşturdu

Of Kıyıboyu Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda dernek yönetimi İstanbul’daki yöneticilerle buluştu.

Kıyıboyu Derneği kahvaltıda buluşturdu

Kısa bir süre önce kurulan Of Kıyıboyu Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, düzenlediği etkinliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Hafta sonu düzenlenen kahvaltı, Dernek Yönetimini İstanbul’da görev yapan yöneticilerle buluşturdu.

 

İstanbul Güngören’deki merkez lokalinde düzenlenen kahvaltıya Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Güngören Kaymakamlık Özel Kalem Müdürü Halit Seyyar, İstanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Bahçelievler Trabzonlular Derneği Başkanı Selami Aykut, Of Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral, Güngören Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz Hacıhasanoğlu, Uğurlu Derneği Başkanı Yaşar İlhan, Cumder Cumapazarı Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Koç ve Dernek üyeleri katıldı.

 

Kahvaltının ardından gündeme dair kısa konuşmalar yapıldı. Dernekçiliğin önemli bir sivil toplum hareketi olduğunu ifade eden Başkan Şakir Yücel Karaman, Dernekçilikte ana hedefin eğitim olması gerektiğini, öğrencilere yapılacak her desteğin geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi.

 

OFLULAR ZOR İŞİ SEVER

Başkan Karaman; “Bölgede 300’e yakın dernek var ama bunu yarısı faal durumda. Son yıllarda dernekçilik kültürüne olan artışların karşısında taleplerine yetişmeye çalışıyoruz. Ancak bir çok derneğin kahvehaneden farkı yok. Kıyıboyu Derneğimiz yeni açılmış bir dernek ve yeni bir yapılanma var. Arkadaşlarımız gönül vermiş ve işe başlamışlar. Kendilerine başarılar diliyorum. Oflu çok arkadaşım var. Oflular zor işleri sever ve başarırlar. Bu işi de rahatlıkla götürürler” ifadelerini kullandı.

 

Ümraniye Kaymakamı ve Kıyıboyu Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneğinin üyesi olan Suat Dervişoğlu, Başkan Karaman’a teşekkür etti ve yakın bir zamanda yaşadığı bir anısını paylaşarak katılımcıları kahkahaya boğdu.

 

İYİ BİŞE OLSA OFLULAR BİZE BIRAKMAZDI ONU

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun Maltepe de düzenlediği Trabzon günlerinde Trabzon Vali Yardımcısıyla sohbet ederken 15- 20 kişilik bir gurubun yanlarına geldiğini belirten Dervişoğlu; “Vali Yardımcımız ne sorununuz var deyince biz Tonyalıyız. Biz Tonya’ya çimento fabrikası istemiyoruz diyerek şikayetlerini dile getirdiler. Vali Yardımcımız ne güzel işte oraya aş gelecek iş gelecek para kazanacaksınız diye cevap verince Tonyalı guruptan biri öne çıkarak ‘Sayın Valim zaten iyi bir şey olsa idi o fabrikayı Oflular bize bırakmazdılar’ demesiyle katılımcılar kahkahalara boğuldular.

 

Dernek Başkanı Ali Karaca Belediye Başkanı Karaman’a OF’UN DESTANI adlı şiir tablosu ile kendi yazdığı İstanbul’un Fethi kitabını hediye etti.

 

Haber-Foto: Sadullah Dervişoğlu

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24