İstanbul’da Trabzon Rüzgarı esti

Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen Trabzon’un Fethinin 557. Yıldönümü ve Trabzon Tanıtım Günleri, binlerce Trabzonluyu İstanbul’da buluşturdu.

İstanbul’da Trabzon Rüzgarı esti

Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 10.su organize edilen Trabzon’un Fethinin 557. Yıldönümü ve Trabzon Tanıtım Günleri Trabzonluları İstanbul Yenikapı’da buluşturdu.

 

20-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M.Cahit Turhan yaptı. Açılışta konuşan Bakan Turhan Trabzon’un büyük çoğunluğunun şehrin dışında olduğunu belirterek, “Trabzon’un kültürü, sanatı, yaşam biçimi, gelenek ve göreneklerini burada yaşatan Trabzon Dernekleri Federasyonu’na şükranlarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

 

Turhan şunları söyledi:

“Gönüllere giden yollar yapacağız. Trabzon sivil toplumu İstanbul’da bunu çok güzel başarıyor. Daha önce Ankara’da yapıldı. Yurt dışında Trabzon günleri düzenlendi. Trabzon’un ismini dünyaya duyuran değerli federasyon ve dernek başkanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.”

 

Fatih’in fethettiği, Yavuz’un Yönettiği şehir

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, Trabzon’un Karadeniz’deki birçok şehrin Trabzon’dan ayrıldığını belirterek, “Anadolu’da ilk matbaanın olduğu şehirdir Trabzon. Bugün fethin 557. Yıldönümünü kutluyoruz. İstanbul’un fethi Trabzon’un fethiyle taçlanmıştır. Bu kutlu şehir, Fatih Sultan Mehmet Han’ın feth ettiği, Yavuz Sultan Selim Han’ın şehzadelik yaptığı ve cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu şehirdir. Bu şehrin mensubu olmaktan, onur ve gurur duyuyorum. Bugün Fatih Sultan Mehmet Han’ın ve diğer padişahlarımızın huzurundayız yani İstanbul’dayız. Etkinliğimize gelecek her Trabzonlu yanında komşusunu da getiriyor. 4 gün boyunca Trabzonlu kadar Anadolulu da Yenikapı’da olacak” açıklamasını yaptı.

 

Valilik ve Belediyeyi Yardımcılar temsil etti

Trabzon Vali Yardımcısı Hasan Balcı, Trabzon’un 8 milyonluk şehir gücü olduğuna dikkat çekerek, vali Yücel Yavuz’un selamlarını iletti.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Trabzon dışındaki bu güce ve birlikteliği imrenerek izlediklerini söyledi.

 

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise, Trabzon’un ülkenin kaderini değiştiren kent olduğunun altını çizdi. Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Trabzon’a değer katan etkinlik olduğunu belirterek, tüm İstanbulluları Yenikapı’ya davet etti.

 

Açılışa, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile ilçe belediye başkanları, Ak Parti, MHP, CHP ve İyi Parti vekilleri ve il başkanları dışında çok yoğun bir protokol katıldı. Trabzon’un ilçe belediye başkanları standalarında misafirlerini ağırladı. Protokol standların ziyaret ederken, Onur Atmaca konseriyle 1.gün tamamlandı.

 

İkinci Günde Yoğunluk Arttı

İkinci günün en önemli organizasyonu Zeynep Başkan konseri oldu. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Başkan, alana gelen herkesi horona kaldırdı.  Bu konserden önce Furkan ve İlyas Derya, Marmara boğazını kemençeleriyle inletti.

 

Üçüncü günde Süleyman Soylu alanda

TDF’nin Trabzon günleri etkinliğinin 3.günü de hareketli geçti. Alan önceki iki güne göre tıklım tıklım dolarken, Trabzonspor lisanslı ürünleri TSCLUB tırında ürünlerin tamamına yakını tükendi.

 

Üçüncü günün en önemli olayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon günleri ziyareti oldu. Soylu Trabzonlularla hasret giderdi. Üçüncü günde iki önemli konser vardı. Merve Yavuz ve Yusuf Güney konserleri, şehrin diğer yanında da yankılandı.

 

Of Standına yoğun ilgi

Etkinlikler kapsamında İstanbul’da yerini alarak stant açan Of Belediyesi de İstanbul’daki Ofluları gurbette buluşturdu. Başkan Salim Salih Sarıalioğlu standı ziyaret eden misafirlerine ev sahipliği yaparken standı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Oflu Hemşerimiz Bayram Şenocak, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve çok sayıda Oflu hemşerimiz ziyaret etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24