Hatayoğlu’ndan basına iftar

Merkezi İstanbul Güngören’de bulunan 1967 Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Dernekpazarılı hemşerimiz Alaattin Hatayoğlu basın mensuplarını iftarda buluşturdu.

Hatayoğlu’ndan basına iftar

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu ve dernek yönetimi, spor basını ile Küçükçekmece Saray Restorant'ta düzenlenen iftarda bir araya geldi.

 

Medyanın büyük ilgi gösterdiği iftarda Alaattin Hatayoğlu ve spor medyası Derry City-Trabzonspor maçını birlikte izledi.

 

İftar sonrasında bir konuşma yapan Alaattin Hatayoğlu, şike süreci ve son dönemde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de şikenin tespit edilmesine rağmen TFF'nin görevini yapmadığını söyleyen 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, "TFF bu süreçte gerekeni yapmamıştır" dedi.

         

Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç'ın Türk futboluna el atması gerektiğini söyleyen Hatayoğlu, "Spor bakanı acilen Türk futboluna el atmalıdır. Şike sürecinde suçlu olanlara cezası verilmeli. Biz sadece kupa değil, adalet de yerini bulsun istiyoruz" diye konuştu.

 

Dünyada adı yargıya karışmış birçok ünlü teknik direktörün Avrupa'da ve dünya futbolunda görev alamadığını ancak Türkiye'de takım çalıştırabildiğini hatırlatan Hatayoğlu, "Uyuşturucu kullandığı için ya da adı şike davasına karıştığı için bazı ünlü teknik adamlar, yargıdan ceza almamalarına rağmen, dünya futbolunda yer alamıyorlar. Ancak bu kişiler Türkiye'de rahatça takım çalıştırabiliyor. Bu da Avrupa'nın, dünyanın yargılama sürecine önem verdiğini gösteriyor" dedi.

          

Türkiye'de tescil edilmiş bir şike olduğunu söyleyen Hatayoğlu, "Şikeden ceza alanlar, hala Türk futbolunda takım çalıştırıyorlar. Türk futbolunun ahlakı, ahlaksızlığa teslim ediliyor" dedi. Siyasetin Türk futbolunun içinde olduğunun açıkça görüldüğünü belirten 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, "Şike yasasının değişmesi için yoğun bir çalışma yapıldı. Hakkını isteyenlere engel olundu" ifadelerini kullandı.

 

TFF'nin görevini kötüye kullandığına değinen Hatayoğlu, "Kupamızı sonuna kadar istiyoruz. Hak ettiğimiz bir kupa var. Derneğimizin hukukçuları çalışmalarını tamamladı. TFF'yi ve tüm kurullarını görevlerini kötüye kullanmaktan dolayı dava edeceğiz" dedi.

 

Tüm Trabzonlular bir araya gelerek büyük bir protesto mitinginin yapılması gerektiğinin altını çizen Hatayoğlu, "Bir bütün olarak Trabzonspor camiası olarak bu eylemi yapmalıyız. 1967 Trabzonsporlular Derneği olarak bu protestoyu organize edeceğiz. Bunu tüm Trabzon camiası için yapacağız. Bu eyleme katılmayanları da Trabzonlu, Trabzonsporlu olarak kabul etmeyeceğiz" diye sözlerini tamamladı

 

Haber-Foto: Sadullah Dervişoğlu

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 11 yıl Önce

AFİYET OLSUN VE NİCE YILLARA.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24